Djeca u Rovinjskom Selu dobila su tako još jedan prostor za igru i druženje na otvorenom

Gradonačelnik Marko Paliaga posjetio je u pratnji predsjednika Gradskog vijeća Emila Nimčevića i pročelnice Upravnog odjela za izgradnju Tanje Mišete novoizgrađeno dječje igralište u naselju Duranka.

Djeca u Rovinjskom Selu dobila su tako još jedan prostor za igru i druženje na otvorenom, a koji sadržava njihalicu, ljuljačku s penjalicom, klackalicu, tobogan, te dvije klupe s naslonom i koš za otpatke. Oko igrališta postavljena je metalna ograda te je uređeno zelenilo.

Izvođač radova je trgovački obrt „BOBICA“ iz Velike Ostrne, Dugo Selo, a radovi u iznosu od  164.356,25 kn su financirani iz Europskih fondova koje dodjeljuje LAG putem Agencije za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju.

U posljednjih su pet godina mališani rovinjskih naselja dobili nove dječje kutke, dok su postojeći obnovljeni novim spravama, igračkama i hortikulturnim uređenjem okoliša. Investicijom koja prelazi milijun i pol kuna izgrađeno je tako novo dječje igralište na Valbruni sjever, u Spinčićevoj ulici, te su obnovljena dječja igrališta u naselju Cocaletto, ulici Carducci i parku Valdibora.

Dodane su nove penjalice, klackalice, velike i male igračke, klupe, antitraumatske podloge, zaštitne ograde i koševi za otpad kako bi i djeci i njihovim roditeljima druženje i boravak na otvorenom učinili što ugodnijima. Godišnje se također ulaže 50.000 kuna u održavanje dječjih igrališta.

Facebook Komentari