U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Pula u suradnji s Društvom Crvenog križa Istarske županije u povodu 70 godina davalaštva krvi u srijedu, 25. listopada 2023. godine u kongresnoj dvorani hotela Park Plaza Histria Pula održana je konferencija „70 godina života – jer krv je život!“.

Naša misija je humanost, a ovom prigodom dotaknut ćemo se važnih tema kroz dva panela u kojima će o važnosti davalaštva govoriti struka i sami darivatelji krvi. Nastojimo kroz predstavljanje važnih tema za ovu aktivnost informirati što više građana o važnosti sudjelovanja u darivanju krvi te potaknuti istu tu javnost na reagiranje, iskazivanje podrške i uključivanje u aktivnost darivanja krvi, istaknula je Jasna Vekić ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pula.

Jubilarnim darivateljima, koji su krv dali 50, 75, 100 i 125 puta, zamjenica gradonačelnika Ivona Moćenić, uz predsjednicu Gradskog društva Crvenog križa Pula Lorenu Lazarić Stefanović i ravnateljicu Jasnu Vekić uručile su prigodne zahvalnice u znak priznanja za nesebično davanje i doprinos potrebitima.

Dan darivatelja krvi obilježava se 25. listopada svake godine u spomen na prvo organizirano prikupljanje krvi u Hrvatskoj. Ujedno, ove godine obilježava se 70. godišnjica organiziranog darivanja krvi u Hrvatskoj koje je započelo 1953. godine u Željezari Sisak.

Ta obljetnica u Puli obilježena je i otvaranjem aleje darivatelja krvi uz Šijansku cestu, te postavljanjem ploče posvećene svim dobrovoljnim darivateljima krvi grada Pule u lipnju povodom Svjetskog dana darivatelja krvi.

Facebook Komentari