Lions Club Pula u srijedu 21. lipnja 2023. ponovo organizira tradicionalnu rekreativno donatorsku akciju Jogging & Yoging  kojom se pridružuje i obilježavanju  Svjetskoga dana glazbe i Međunarodnoga dana joge uz prepoznatljiv moto ‘Pozdrav suncu’, a cilj je prikupljanje sredstava u fondu za stipendiranje izvrsnih studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli slabijeg imovnog stanja.
 
S njima će biti i studentica Petra Rakić, prošlogodišnja dobitnica stipendije u visini 5.000 kn/cca 663 €.
 
Jogging & Yoging poziv je svim ljudima dobra srca i društveno odgovornima da si priušte večer zdravlja, rekreacije, druženja i humanosti,  da daruju sebe i sebi, te dočekaju zalazak sunca najduljega dana u godini, 21. lipnja.
 
Sudjelovati mogu svi, bez obzira na dob, spol ili razinu sportsko-rekreativne spremnosti. Staza nije zahtjevna, start i cilj je na Hidrobazi (plava staza nasuprot skate parka), a trči se (ili hoda) obalnom šetnicom do mosta u Valbandonu i natrag.
 
Start je utrke na Hidrobazi (Beach bar Baza) 21. lipnja 2023. u 19: 30 sati, a sudionici se pozivaju da dođu ranije, do 19:00 sati, kako bi se mogli pripremiti, zagrijati i odjenuti nove majice.
 
Na štandu na platou ispred beach bara ‘Baza’ nudit će se zdravi, 100% prirodni biljni napitci i prigodno tiskane majice, a sav je prihod namijenjen fondu za stipendiranje izvrsnih studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u potrebi.
 
Večer za vježbanje, detoksikaciju i uživanje zaključiti će – kako to i priliči proslavi ljetnog solsticija i  globalnog obilježavanja dana glazbe & joge, nakon pozdrava  suncu uz ceremonijalni zalazak i vrhunsko muziciranje! 
 
Lions Club Pula ponosan je na svoga člana čijim će donatorskim koncertom zaključiti najdulji dan u godini, uglednog koncertnog gitarista Alejandra Córdove, jednog od glavnih meksičkih eksponenata klasične gitare na nacionalnoj i međunarodnoj razini!
 
Njegov osebujni stil, temeljen na tehničkoj kontroli, izuzetnoj darovitosti, ravnoteži, hladnokrvnosti, virtuoznosti, muzikalnosti, te znatiželji sa znanjem, senzibilnosti i iskustvu,  prepoznala je publika ali i specijalizirana međunarodna kritika; koncertirao je u Italiji, Španjolskoj, Grčkoj, Rusiji, Velikoj Britaniji, SAD-u, Kostariki i Meksiku.
 
Objavio je dva nosača zvuka te redovito sudjeluje na najvažnijim festivalima te nacionalnim i međunarodnim natjecanjima.
 
Na Facebook stranici eventa https://www.facebook.com/events/807576647306894 organizator Lions Club Pula redovito će objavljivati i ažurirati informacije o Jogging & Yoging.
 
Pozivaju se svi koji to žele i mogu da uplatom na račun otvoren kod Privredne banke Zagreb IBAN: HR5323400091510805218, poziv na broj 2023-6-21 pridonesu fondu iz kojega će se stipendirati izvrsni, a potrebiti  studenti. Svaka je donacija vrijedna i dobro došla.
Svi sudionici Jogging and Yoging moći će na Hidrobazi kupiti prigodno dizajnirane majice, te i na taj način pridonijeti fondu za stipendiranje studenata. 
 
Uz glavnog organizatora Lions Club Pula, rekreativno donatorska akcija Jogging and Yoging ne bi bila moguća bez suorganizatora:  Studentskoga zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Erika Lukšića (ISTRun). Osobite zahvale idu našoj članici Violeti Šugar te našem članu, sjajnom gitaristu Alejandru Córdovi.
 
Tog će dana, na sličan način, ljetni solsticij obilježiti još dva Lions cluba iz Saveza udruga Lions klubova Hrvatske – Distrikta 126. Bit će to članice LC Korzo iz Rijeke koje će u suradnji s udrugom Joga u svakodnevnom životu organizirati ranojutarnje vježbanje, dok će članice LC Mursa Osijek zajedno sa studentima Kineziološkog fakulteta u Osijeku i građanima toga dana organizirati vježbanje na otvorenom  u cilju podizanja svjesnosti o zdravom načinu života i fizičkoj aktivnost u svrhu prevencije bolesti.
Facebook Komentari