Obitelj Buršić, uz podršku Turističke zajednice Grada Vodnjana, organizira, sada već tradicionalnu manifestaciju Vodnjanska špaleta – Spaleta dignanese, koja će se održati na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja na Stanciji Buršić u Vodnjanu.

Ove godine, po prvi će se put održati ocjenjivanje uskrsne gastro delicije – špalete (plećke). Ocjenjivanje će provoditi stručni tim pod vodstvom jedine udruge senzornih analitičara u Istri – Udruge GUSTUS, Blanke Sinčić Pulić i profesora Ivice Kosa.

„Krenuli smo prvi u Istri, nakon puno godina zastoja, proizvoditi te kroz manifestaciju vraćati špaletu na stolove. Sad smo ušli u desetu godinu manifestacije i došlo je vrijeme da i špaleta dobije zaslužene nagrade. Proizvođači smo, ali želja nam je da Istra uz najbolju gastro ponudu i ljetnu sezonu ima i predsezonu koja će turistima i posjetiteljima dati još više sjećanja … jer kako se kaže ‘ljubav ide kroz želudac, pa neka se gosti zaljube još više u Istru’.“

Na ocjenjivanje su pozvani svi registrirani OPG-ovi. Potrebno je donijeti uzorak od 1 kg otkoštane špalete do 10. travnja 2022. 

Ocjenjivanje će biti 11. travnja 2022., dok će svečana podjela priznanja biti 14. travnja 2022. godine.

Prijaviti se možete putem maila kodmilana@gmail.com, te je prilikom dolaska potrebno popuniti prijavnicu.

Facebook Komentari