Jučer je u Medulinu  održana izborna skupština Podružnice Društva osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre. Na sjednici je izabran novi – stari predsjednik podružnice Dževad Garibović, koji će podružnicu nastaviti voditi naredne četiri godine. 

Podružnica Medulin okuplja 14 članova, dok samo Društvo broji  preko 300 članova, pruža pomoć svim članovima Društva, od davanja informacija do posredovanja u ostvarivanju prava. 

Jedna od usluga koje Društvo pruža je svakako  prijevoz  nepokretnih i teško pokretnih osoba,  za što je upravo nabavljeno kombi vozilo koje je u potpunosti prilagođeno  samostalnom korištenju  teško pokretnim osobama, na način da  osoba može sama, bez pomoći ući u vozilo, spustiti i dignuti rampu, otvoriti i zatvoriti vrata i dr. 

Upravo je zbog svih tih nužnih  prilagodbi vozilo, uz sve popuste,  dostiglo cijenu od 350.000,00 kuna, ali se  zahvaljujući brojnim donatorima, među kojima je i Općina Medulin,  zatvorila financijska konstrukcija i vozilo je nabavljeno. 

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac je zajedno s članovima Podružnice razgledao vozilo  te istaknuo kako će se u proračunu Općine Medulin uvijek iznaći sredstva za poboljšanje socijalnih prilika svih naših mještana.

Pohvalio je rad Društva i Podružnice Medulin, navodeći kako će i predstojeći Projekt „Centar podrške 521“,  kroz koji će se  razvijati  inovativne socijalne usluge na Urbanom području Pula ( gradovi Pula i Vodnjan, te općine: Fažana, Barban, Svetvinčenat, Marčana, Ližnjan i Medulin)  još više povezati svi  potrebiti građani  urbanog područja, pružatelji usluga ali i jedinice lokalne samouprave. Provedba projekta  je upravo započela, a za isti su osigurana sredstva od  2,6  milijuna kuna.

Facebook Komentari