Zadnja veća nabava čamaca dogodila se 1997. godine, što znači da su čamci prilično dotrajali i istrošeni nakon 25 godina korištenja te je potrebno nabaviti nove kako bi se osiguralo kvalitetno treniranje i nastupanje na regatama.

Veslački klub Arupinum će 2022. godine proslaviti 115. obljetnicu svog osnutka i kao najstariji rovinjski sportski klub želimo za rođendan razveseliti naše vrijedne veslače. U klubu trenutno trenira oko 45 veslača (od 8 do 19 godina) koji postižu sjajne rezultate. Već dvije godine u nizu (2020. i 2021.) klub osvaja ukupni naslov pobjednika kadetskog veslačkog kupa Istarske županije, a u 2021. su naše kadetkinje Maja Đaković i Mia Ćurčić postale državne prvakinje u dvojcu na pariće proizvedenom 1993 godine.

Broj članova se kroz zadnjih godinu dana udvostručio i podržavanjem naše kampanje omogućiti će se da veći broj djece dobije mjesto u čamcu što je sada otežano jer ih nemamo dovoljno da svi istovremeno mogu veslati. Veslanje je zahtjevan sport koji uči djecu da budu uporni, vrijedni, požrtvovni i disciplinirani, razvija im zdravi sportski duh te ih potiče na zdrav način života. Naša želja je da se to održi kako bi veslači izrasli u zdrave i uzorne članove naše zajednice.

Cilj kampanje je prikupiti novac za kupnju regatnog dvojca na pariće i regatnog samca, te šest pari vesala vrijednosti 220.000,00 kuna.

Veslački čamci i vesla, kao i sva ostala oprema su jako skupi, te se nadamo da uz Vašu pomoć možemo zajedno prikupiti potrebni iznos i na taj način obnoviti našu flotu čamcima koji će nam služiti narednih 20 godina.

Klub će na transparentan način voditi kampanju, te će se redovito izvještavati javnost o stanju prikupljenih sredstava na našoj web stranici i Facebook profilu.
Uplate možete izvršiti na bankovni račun koji je otvoren posebno radi ove kampanje:

Veslački Klub Arupinum, Kolodvorsko šetalište 8, 52210 Rovinj
IBAN: HR14 2340 0091 5111 6782 7
SWIFT/BIC: PBZGHR2X, Privredna Banka Zagreb
OPIS PLAĆANJA: donacija za nabavu čamaca (molimo posebno navesti ukoliko želite da Vaša uplata ostane anonimna)

Facebook Komentari