Istarski SDP zahvalio se danas biračima koji su u Istri podržali Zorana Milanovića za novog predsjednika Republike Hrvatske. Predsjednik županijske organizacije SDP-a Istre Vili Bassanese, ujedno i umaški gradonačelnik naglasio je kako su Milanovića, kao kandidata SDP-a, podupirale i stranke IDS, HSS, GLAS, HSU, Demokrati, SNAGA, PGS, Reformisti, SU, Hrvatski laburisti, Međimurski demokratski savez i Zelena Pula, naglasivši kako je upravo u Istri Zoran Milanović postigao uvjerljivo najbolji rezultat u državi.
„Građani Istre su u novoizabranom predsjedniku države prepoznali upravo one vrijednosti za koje se i sami zalažu i koje su standardi civiliziranih, uređenih, modernih europskih država, počevši od osobne slobode svakog pojedinca. Svatko od nas je jedinstven te ima pravo na život i raznolikost, a navedena mu raznolikost ni na koji način ne smije otežavati život, već mora biti poticaj i bogatstvo društva u kojem živimo i stvaramo. Biti jednaki u raznolikosti, imati jednake šanse i mogućnosti u uređenom i pravednom društvu s postojećim sustavom vrijednosti – to je najveća poruka i poanta pobjede Zorana Milanovića.
Ta poruka vrijedi i za politiku, jer i u politici raznolikost mora biti bogatstvo, a ne problem. Ljude se ne bi trebalo dijeliti po tome kojoj stranci pripadaju, već bi se trebao uzeti u obzir njihov rad te vrijednosti koje svojim djelovanjem promiču. Hrvatska je parlamentarna demokracija, a osobnog sam stava da je i kod nas došlo vrijeme za moderne europske standarde kada ćemo političare cijeniti isključivo po njihovim djelima i rezultatima. Došlo je vrijeme da političari koji su neiskreni, koji jedno razmišljaju, drugo govore, a treće rade ili uopće ne rade, postanu dio povijesti. Ovo je poruka pobjede Zorana Milanovića. To su standardi moderne progresivne Europe za koje se SDP Istre zalaže.“ – zaključio je Bassanese.

Članica predsjedništva istarskog SDP-a  Sanja Radolović prvenstveno se zahvalila svim biračima s područja Istarske županije a naročito građanima grada Pule na potpori Zoranu Milanoviću s preko 81 posto glasova istaknuvši da nikada niti jedan kandidat za predsjednika nije imao toliku potporu. 

„Istra je pokazala koliko je tolerantna regija s obzirom da na biračkim mjestima diljem županije nije bilo niti jednog jedinog incidenta, za razliku od nekih drugih središta“ – rekao je Danijel Ferić, također član predsjedništva SDP-a u Istri.

Ferić je izrazio nadu da će u svom djelovanju, Zoran Milanović biti svjestan svih ograničenja koja za sobom povlači funkcija predsjednika države i da će građanima čija su očekivanja velika, vratiti vjeru i nadu u uređenu državu,da ostane korektiv postojećoj vlasti i da ukazuje da je Republika Hrvatska moderna i suvremena država utemeljena na antifašističkim vrijednostima, na zaštiti prava nacionalnih manjina, različitosti svih onih koji drugačije razmišljaju te slabijih i onih koji su potlačeni – kazao je Ferić.

Marko Ferenac, načelnik Općine Vižinada, zahvalio je svima koji su izašli na birališta i svoj glas dali Zoranu Milanoviću koji je pobjedio u svim općinama i gradovima u županiji rekavši kako je u općini Vižinada izlaznost bila iznimno velika a Zoran Milanović dobio je 85 posto glasova stanovnika područja Vižinade koji pokazuje jedan trend i želju građana da žele živjeti u jednoj modernoj i otvorenoj zemlji i izrazio nadu da će se ovaj iznimni rezultat i uspjeh reflektirati i na predstojeće parlamentarne izbore.

Na upit novinara ima li SDP s obzirom na pobjednički rezultat Zorana Milanovića kojeg su između ostalih, podržale i dvije najveće stranke u Istri, želje i ambicije koalirati s IDS- om na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima, Bassanese je odgovorio da SDP želi ići samostalno na izbore jer SDP želi biti najjača stranka u Istri koja je već do sada kvalitetom rada u općinama i u gradu gdje obnaša vlast pokazala da zna i može bolje obnašati vlast sama sa svojim tradicionalnim partnerima, manjinama i umorivljenicima.

 

Facebook Komentari