Oko dvjesto policijskih službenika, umirovljenih policijskih službenika i građana obulo je jučer tenisice i potrčalo za Ivana Todorića, policijskog službenika Policijske postaje Pula-Pola koji je prije tri godine tragično stradao u prometnoj nesreći prilikom dolaska na posao. Ivan je stradao u policijskoj odori uz koju je, kao policijsko dijete, odrastao i koju je ponosno nosio.

Trkači su mogli birati između rekreativne staze od 2.209 metara, koja se referirala na datum Ivanove pogibije i duže utrke od 11.300 metara, koja je bila prvi izazov za trkače. Obje utrke krenula se od bivšeg policijskog kampa u Valbandonu te su se spustile prema obali mora, odakle se staza šetnicom nastavljala do lučice na Puntiželi. Sudionici rekreativne utrke vratili su se nazad istim putem, dok su sudionici glavne utrke nakon lučice nastavili cestom do tvrđave Punta Christo. Put ih je vodio kroz kamenolom, a potom u šumu sve do tvrđave Monto Grosso, uvale Zonka  i obalne bitnice Valmaggiore, nakon čega su se šumskim puteljcima vratili do lučice Štinjan i nazad cestom prema Puntiželi i kampu u Valbandonu.

Trkači su se natjecali u kategoriji građana i policije, a najbolji na kraćoj stazi u kategoriji građana bili su Luka Kljajić i Irena Ljutić, dok su u kategoriji policije slavili Mateja Tomić i Kruno Marinović. Na dužoj stazi u kategoriji građana najbolji rezultat ostvarili su Vladimir Gnip i Radmila Maksimović, dok su u kategoriji policije najbolji bili Vlatka Segečić i Franjo Ileković. Ngarade najboljim trkačima uručili su Ivanovom otac Zlatko Todorić, načelnik Policijske uprave istarske Božo Kirin, načelnik Policijske postaje Pula-Pola Vjekoslav Vukšić i direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Trkači svoje rezultate mogu provjeriti na poveznici Memorijal Ivana Todorića, a prvo troje plasiranih po kategorijama bili su:

Utrka 2.209 metara – građani muškarci

 1. Luka Kljajić
 2. Adriann Jakupović
 3. Emanuel Peruško 

Utrka 2.209 metara – građani žene

 1. Irena Ljutić
 2. Kristina Karlović
 3. Milica Gojko 

Utrka 2.209 metara – policija muškarci

 1. Kruno Marinović (PU ličko-senjska)
 2. Ninoslav Bilić (PU istarska)
 3. Antonio Marković (PU istarska) 

Utrka 2.209 metara – policija žene

 1. Mateja Tomić (PU zagrebačka)
 2. Daniela Žibert (PU istarska)
 3. Laura Hrestak (PU istarska) 

Utrka 11.300 metara – građani muškarci

 1. Vladimir Gnip
 2. Ivan Kajfeš
 3. Edin Čović 

Utrka 11.300 metara – građani žene

 1. Radmila Maksimović
 2. Andrea Stojšić
 3. Sandra Martinović 

Utrka 11.300 metara – policija muškarci

 1. Franjo Ileković (Uprava za granicu)
 2. Emir Jakupović (PU istarska)
 3. Dinko Janković (PU istarska) 

Utrka 11.300 metara – policija žene

 1. Vlatka Segečić (MUP, Služba za odnose s javnošću)
 2. Adrijana Jerešić (PU istarska)
 3. Nives Šimić (PU zagrebačka) 

Utrku Memorijal Ivana Todorića organizirali su Policijska uprava istarska, Atletski savez Istre, Regionalni klub IPA Istra, Udruga specijalne jedinice policije BAK Istra i Turistička zajednica grada Pule, povodom Dana policije i treće godišnjice smrti policijskog službenika Ivana Todorića, kako bi se obilježilo sjećanje na stradalog Ivana i promovirali zdravi stilovi života, odnosno sportsko-rekreativne aktivnosti. Utrka je ujedno imala i humanitarni karakter, s obzirom da su organizatori sav novac od kotizacija donirali Zakladi policijske solidarnosti koja brine o policijskim službenicima u potrebi. Svoj doprinos organizaciji utrke dali su i Radio Maestral, Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Klub brdskog biciklizma i ekstreminih sportova Adrenalina, Zbor atletskih sudaca Pula, BiteMe Nutrition, Dechatlon, Radenska Adriatic, Jamnica, Spada Souvenirs, Ljekarna Grahovac, Ljekarna Vanja Lisjak, Valamar Riviera, Sindikat policije Hrvatske i brojni volonteri bez kojih organizacija utrke ne bi bila moguća.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i pomogli radu Zaklade policijske solidarnosti te koji su svojim dolaskom odali počast Ivanu Todoriću, dobrom čovjeku, policajcu, prijatelju, bratu i sinu. Hvala vam!

 

Policijska uprava istarska

Facebook Komentari