Općina Žminj počela je s gradnjom kanalizacijske mreže u naselju Lukovica u Žminju vrijendom više od milijun kuna. Naime, ovog tjedna načelnik Općine Žminj Željko Plavčić i direktor Usluge odvodnje d.o.o. Pazin Dragan Šipraka uveli su predstavnicu izvođača radova u radove. Riječ je o projektu koji će stanovnicima naselja Lukovica omogućiti veći životni standard, ali i manje briga vezanih uz samu fekalnu odvodnju.

Načelnik i direktor pazinske Usluge uvode izvođača u rad

Sustav koji će se početi graditi dugačak je 513 metara, a omogućit će postavljanje 25 priključaka što je dovoljno za 120 stanovnika naselja. Realizacijom projekta mještani će biti spojeni na općinsku kanalizacijsku mrežu te se očekuje u potpunosti uklanjanje do sada aktualnih sabirnih jama, „septičkih jama“.

-Sama činjenica da se 50 posto naselja uskoro spaja na centralni kanalizacijski sustav predstavlja pomak i povećanje kvalitete i standarda života mještana Lukovice, ali i Žminj jer je ovo tek prva faza izgradnje sanitarne odvodnje na navedenom području, a koja predstavlja preduvjet za daljnju gradnju i spajanje svih stanovnika naselja na sustav sanitarne odvodnje, poručio je žminjski načelnik.

Odlukom o odabiru najpovoljniji ponuđač bila je tvrtka Građevinar d.o.o. iz Rijeke čija predstavnica ne krije zadovoljstvo da će u Žminju graditi sustav odvodnje u vrijednosti 1.121.068,75 kuna s PDV-om osiguranih zahvaljujući odličnoj suradnji Općine Žminj i Hrvatskih voda. Kroz tri mjeseca, odnosno 90 dana izvođač je dužan navedeni projekt realizirati te predati investitoru.

-Ne sumnjajući u stručnost izvođača, ali i pod budnim okom nadzornih inženjera iz tvrtke Učka Konzalting vjerujemo u zadovoljstvo svih mještana po završetku projekta, ali i daljnju suradnju te nastavak gradnje mreže sustava odvodnje Lukovica II., kao i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda za koji je dokumentacija u visokoj fazi realizacije također zahvaljujući Hrvatskim vodama i rukovodstvu istih koji shvaćaju problematiku odvodnje u Žminju, ali i pružaju maksimalnu podršku unaprjeđenju i razvoju iste kako bi Žminj u bliskoj budućnosti bio i po tom pitanju sredina visokog standarda življenja, zaključio je Plavčić.

Facebook Komentari