Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika poziva autore i autorske timove (koji djeluju na polju primijenjene umjetnosti) da predlože programe za HUIU galeriju u 2022. godini.

NATJEČAJ ZA IZLAGANJE U HUIU GALERIJI U 2022. GODINI

Prijedlog programa mogu dostaviti autori, grupe autora, kritičari, teoretičari i kustosi. Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe (polje primijenjene umjetnosti), radionice, interdisciplinarni projekti. Natječaj je otvoren od 2. srpnja do 26. srpnja 2021. godine. Rok prijave: 26. srpnja 2021. do 23:59

Prijava treba sadržavati:

Podatke o predlagatelju projekta
Podatke o projektu
Životopis predlagatelja

Osnova rada HUIU galerije je promocija suvremenih kulturno-umjetničkih praksi kroz organizaciju i provedbu različitih multimedijalnih događanja. Sukladno tome, i tijekom 2020. godine program galerijskog prostora HUIU-a temeljit će se na upoznavanju lokalne zajednice s radom afirmiranih suvremenih umjetnika (koji djeluju na polju primijenjene umjetnosti), ali i sa stvaralaštvom mladih neafirmiranih umjetnika koji upravo kroz program galerijskog prostora HUIU-a imaju priliku promovirati svoj rad te se pozicionirati na umjetničko-kulturnoj sceni. Kontinuirani galerijski program izložbi iz područja dizajna, ilustracije, fotografije, arhitekture i multimedije publici nudi uvid u široki spektar djelovanja interdisciplinarnih umjetnika te trendova u struci. Naglasak je na lokalnoj i nacionalnoj sceni, uz pojedine izložbe inozemnih umjetnika.

Prijave se primaju do 26. srpnja 2021. godine putem e-mail adrese huiu@huiu.hr, do 23.59. Rezultati poziva bit će objavljeni do 5. kolovoza 2021.

Članovi Umjetničkog savjeta HUIU galerije su Vjeran Juhas, Katja Kliba, Ivana Tomić, Iva Horvat i Ivan Dobran.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti voditeljici galerije Kristini Nefat e-mailom na adresu kristina@huiu.hr ili telefonski na broj 091 7606 144.

 

 

Facebook Komentari