Studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u HUIU galeriji u Zagrebačkoj 27, u Puli predstavljaju radove prve i druge godine preddiplomskog studija nastalih u doba lockdowna, izolacije i online nastave…

 

U četvrtak, 27. siječnja 2022. g. u 19 sat, u HUIU galeriji u Zagrebačkoj 27 – Pula, otvara se izložba studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod nazivom IZOLACIJA / SVJETLO I SENTIMENT, u organizaciji HUiU-a i TTF-a.

Izloženi radovi grupe kolegija Crtanje i slikanje, radovi su prve i druge godine preddiplomskog studija. Nastali su u doba lockdowna, izolacije i online nastave, pa je time i izolacija bila glavna okosnica ovog zadatka. Cilj ovakvih zadataka je samostalno kreativno izražvanje na samom početku studija uz vodstvo mentora sa razlikom što je zadatak tokom pandemije imao jos jednu svrhu a to je rasterećivanje studenata od eventualno nakupljenih emocija tjeskobe i osamljenosti.

I tako se ovom prilikom predstavlja četrdesetak od stotinjak realiziranih radova.

Nastava se tokom akademske godine izvodila redovito, no zadatci su bili zahtjevniji a rad sa studentima intenzivniji kako bi se nadoknadila nemogućnost održavanja kontaktne nastave. Time je rad i studentima i profesorima bio intenzivniji i dugotrajniji, no rezultat na primjer na drugoj godini studija je jedna od najboljih crtaćih generacija koje pamtim, što je iznenadilo i mene jer nisam točno znala kakav ishod da očekujem. Odabir tehnike bio je slobodan, s mogučnošću odabira svjetla kao dodatnog kreativnog elementa odnosno princip lightboxa.

https://api.ttf.hr/…/nDi2SaG4VFRFzqn37ChUY8…/svjetlo.pdf

Izložba traje do 02. veljače 2022. godine i može se posjetiti od ponedjeljka do petka, od 12 do 20 sati.

Radi strogog poštivanja svih epidemioloških mjera, službeno otvorenje izložbe predviđeno je izvan HUiU galerije, na parkingu “preko puta”. Zbog ograničenog broja posjetitelja koji istovremeno mogu boraviti u prostoru izložbe, publika je u galeriji raspoređena u grupe po 5 ljudi.

Program HUIU galerije sufinanciran je sredstvima Zaklade Kultura nova.

 

Kristina Nefat, predsjednica HUIU-a

Facebook Komentari