Kuća istarskog maslinovog ulja, „Museum Olei Histriae“, otvara svoja vrata u novom prostoru i na novoj adresi, Istarska 30, u utorak, 29. lipnja 2021. godine, u 12 sati.

Kuća istarskog maslinovog ulja otvorena je 2017. godine u Puli. Kroz višegodišnji rad stvoren je inovativan kulturno-turistički proizvod koji promovira lokalne posebnosti na nekoliko razina: kroz muzejski postav govori o bogatoj povijesti maslinarstva u Istri, putem vođene degustacije educira goste što to znači kvalitetno ekstra djevičansko maslinovo ulje, dok kroz trgovinu promovira i prodaje isključivo vrhunska istarska ulja s međunarodnim nagradama kao i druge vrijedne lokalne proizvode.

Želeći biti odgovoran član lokalne zajednice, Kuća ulja sudjelovala je u mnogim događanjima za građane Istarske županije, a kroz muzej i edukaciju/degustaciju prošlo je više od 25.000 stranih gostiju sa svih kontinenata i preko 50 zemalja svijeta.

Kuća istarskog maslinovog ulja je ušla u renomirane turističke vodiče: američki Rick Steves, francuski vodiči Le Routard te Le Petit Fute; nizozemsko i britansko izdanje Lonely Planet, njemačko izdanje DuMont i Baedeker.

Dosadašnja priznanja i nagrade:
– 2017. godine nagrada TZ Istarske županije Zlatna koza
– 2018. godine Council of Europe Kuću ulja primio je u važnu europsku organizaciju
Kulturnih puteva s naglaskom na rutu „Putevima maslina“
– 2019. godine nominacija za najbolji slavenski muzej Živa award
– 2019. godine – dobitnik je međunarodne nagrade BIG SEE za dizajn interijera javne
namjene.

Facebook Komentari