Ovog tjedna Istarsko narodno kazalište-Gradsko kazalište Pula za svoje posjetitelje pripema zanimljiv program u znaku glazbe.

Tako će se u utorak, 29. ožujka s početkom u  20 sati, u Istarskom narodnom kazalištu-Gradskom kazalištu Pula održati koncert Zvjezdana Ružića. Simbolično na Svjetski dan klavira, INK donosi koncert cijenjenog jazz pijanista Zvjezdana Ružića. Ovaj nepopravljivi romantik nastavlja svoje glazbeno putovanje u našem kazalištu, gdje je pred dvije godine predstavljao svoj prvi album projekta Pianotron, Delightful F i oduševio pulsku publiku. Zvjezdan u svoje skladbe vješto, iskreno i autentično upisuje crtice iz svog života, zbog čega se ona s nevjerojatnom lakoćom povezuje s njime. Koncert će biti prvi njegov koncert na kojemu će svirati i dio novog programa i time najaviti novi album pod nazivom Inspiration.

U četvrtak, 30. ožujka s početkom u  20 sati, Istarsko narodno kazalište-Gradsko kazalište Pula ugošćuje koncert iz ciklusa “ZAJC U INK”. Nastupa Riječki simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Stjepana Vugera te solist Andrey Gugnin na klaviru. Mladi ruski pijanist međunarodne reputacije Andrey Gugnin poznat je kao strastveni, virtuozni izvođač izvanredne svestrane i okretne tehnike koja služi nadahnutoj glazbenoj mašti.

Pobjeđivao je na prestižnim natjecanjima diljem svijeta. Musikverein u Beču, Victoria Hall u Ženevi, Carnegie Hall u New Yorku, Abravanel Hall u Salt Lake Cityiju, Sydney Opera House, Velika dvorana Moskovskog državnog konzervatorija, koncertna dvorana Čajkovski u Moskvi, dvorana Mariinsky, Louvre u Parizu, Tokyo Metropolitan Art Space i Asahi Hamarikyu Hall samo su neke od koncertnih dvorana u kojima redovito nastupa. Pod dirigentskom palicom Stjepana Vugera, Riječki simfonijski orkestar vodi vas kroz djela dvojice najstrastvenijih i najprodornijih glazbenih sila.

Program u trajanju od 80 minuta (uz pauzu od 20 minuta): L. van Beethoven: Egmont uvertira, W. A. Mozart: Koncert za klavir i orkestar br. 23 u A-duru, L. van Beethoven: Šesta simfonija u F-duru, „Pastoralna“.

Foto: Simone Di Luca

Izvor: pula.hr

Facebook Komentari