U muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca otvorena je izložba autora Igora Zirojevića pod nazivom “Trilogija, Pula – Grad Interval”. Otvorenju izložbe prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci koja je pohvalila izniman trud i umjetničku viziju autoru koja nas tjera da zastanemo i dublje promislimo o našem gradu.
Povodom otvorenja pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić istaknuo je značajna grafička i dizajnerska dostignuća autora izložbe. “Naš Puležan, Igor Zirojević svojim kreativnim radom produbljuje dosege i granice umjetnosti. U njegovim radovima osjeća se kako on živi i voli svoju Pulu.” – zaključuje pročelnik Aleksandar Matić.

Izložba je predstavila trilogiju „Pula – Grad interval“ koja progovara o gradu kroz povijesne, društvene, kulturološke i političke mijene, emotivna je posveta mjestu odrastanja te vizualna pripovijest o prostoru u kojem se dekonstruira termin “vlastitosti” odnosno posjedovanja i pripadnosti.
Završno poglavlje trilogije – Pregaoci (pregaoci – simbolični su nositelji ostataka ideje nekoga boljeg i humanijeg društva, zapeloga u crvotočini odavno svršenoga boljeg sutra), Igora Zirojevića, fotografa i arhitekta, Miroslava Bertoše, povjesničara i pisca i Paole Orlić, povjesničarke umjetnosti i kustosice, predstavit će se prvi dan Sajma knjige, 5. prosinca 2019. godine kao prva promocija monografije nakon svečanog otvorenja.

Facebook Komentari