Nastavno na niz novinarskih upita vezano za zaključke s održanog sastanka s predsjednicom Gradskog vijeća Pula – Pola, gospođom Dušicom Radojčić, te na ukazano nam na priopćenje koje je objavljeno od stranke Možemo! dovodi nas do zaključka kako se sastanak s predsjednicom Gradskog vijeća Pula – Pola očito uopće nije niti održao.

Naime, priopćenje koje je izašlo dovodi nas u neugodnu poziciju da moramo reći kako su iznesene određene neistine.

Upravo zato jer verzija na kojoj smo mi prisustvovali ne odgovara onome što je napisano u priopćenjuzatražili smo da nam se dostavi službeni zapisnik s održanog sastanka.

Zasada želimo istaknuti tri bitne činjenice koje su bile na sastanku (među ostalima), a to su:

  1. Gospođa Radojčić priupitana je planira li staviti mandat predsjednice Gradskog vijeća Pula – Pola na raspolaganje s obzirom na to da je izabrana od strane većine koja više ne postoji, na što je rekla kako ne planira staviti mandat na raspolaganje.
  2. Predsjednica Gradskog vijeća Pula – Pola samoinicijativno je odlučila promijeniti datum održavanja sjednice Gradskog vijeća Pula – Pola s 14.4. na 21.4. unatoč tome što je već ranije komunicirano kako određeni broj vijećnika ne može prisustvovati sjednici 21.4.2022. godine,naš zaključak je kako je to napravljeno s namjerom jer tada na toj sjednici većinu u Gradskom vijeću Pula – Pola činiti će vijećnici stranaka Možemo! i IDS-a.
  3. Ono što se usuglasilo između predstavnika svih stranaka je to da Grad Pula treba nastaviti funkcionirati.

Kada dobijemo službeni zapisnik moći ćemo se detaljnije očitovati oko još nekih stvari, ali zasada mislimo kako je ovo dovoljno da se izvuku neki zaključci u kojem smjeru ide stvaranje većine u Gradskom vijeću Pula – Pola.

Predsjednik SDP Pula

         Igor Belas

 

Foto: screenshot Youtube

Facebook Komentari