Davor Komar peti pojedinačno i sedmi u parovima

Paraolimpijac Davor Komara iz BKOSIŽ Istrijana iz Pule, kao član Hrvatske boćarske reprezentacije osoba s invaliditetom, natjecao se na Europskom prvenstvu u boćanju za ‘OSI’, koje je održano od 21. studenog do 02. prosinca 2021. godine u španjolskom gradu Sevilla, uz sudjelovanje boćara i boćarica iz 23 europske zemlje. Komar je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio peto mjesto, dok je u paru sa zagrebačkom reprezentativkom Anamarijom Arambašić osvoji sedmo mjesto.

U razigravanju kroz skupine, Davor je kao nositelj započeo sa izvrsnih 8:3 protiv azerbejđanskog prvaka, da bi kasnije aktualnog viceprvaka Europe, inače češkog prvaka poveo sa 4:0, ali je utakmica u konačnici završila za 4:6 za češkog reprezentativca. Nakon utakmica u skupinama, uslijedila je ‘knockaut’ faza, gdje je Komar briljirao nad Izraelskim prvakom pobjedom od 12:0. U četvrtfinalu susreo se aktualnim britanskim prvakom i poveo sa 4:0, dok je utakmica u konačnici završila sa 5:4 za britanskog reprezentativca, koji je ujedno postao i aktualni Europski prvak.

I ovog puta nedostajalo je malo sportske sreće, da bi europska medalja stigla u Pulu, Hrvatsku. U parovima su Komar i Arambašić pobijedili španjolski par sa 10:1, da bi kasnije izgubili od viceprvaka Europe, mađara s tijesnih 3:2, da bi u konačnici izgubili i od aktualnih svjetskih i paraolimpijskih prvaka, slovaka, sa 4:2, nakon vrlo napete i žestoke utakmice.

Europskim prvenstvom i službeno je završila boćarska sezona 2021. Slijedeće što slijedi, Komar već ovog četvrtak putuje u Sloveniju/Izolu, gdje će se održati boćarski kamp (09.-12. prosinca) Hrvatske i Slovenske reprezentacije, kao pripreme/uvod za Europski Kup koji će se u ožujku 2022. godine održati u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom.

 

BKOSIŽ ISTRIJANA

Facebook Komentari