Atletski Klub Maximvs u suradnji s Adventom Poreč-Avvento Parenzo i ove godine organizira Adventsku utrku Poreč/Corsa dell’Avvento di Parenzo u subotu, 21. prosinca 2019. godine, sa startom u 11 sati na porečkom Adventu. Dječja utrka starta sat vremena ranije – u 10 sati, a male trkače dočekat i Djed Mraz sa slasticama.
Utrka je humanitarnog karaktera, te će startnina od 50 kuna, odnosno, dobrovoljni prilog uplaćen na račun AK Maximvs biti usmjeren Centru za inkluziju i podršku u zajednici – Poreč. Osim činjenja dobrog dijela, sudionici će moći uživati u trasi uz more, a na osnovu izvršenih predprijava do 18. prosinca 2019. godine do 15,00 sati, odrasli natjecatelji dobivaju prigodnu sportsku majicu, a djeca slatki poklon paket. Od 10 do 12 sati za promet će privremeno biti zatvorena prometnica od rampi za ulazak u starogradsku jezgru na porečkoj rivi. Nakon prolaska svih trkača, promet će se odvijati po rasporedu.
Po završetku utrka i nakon proglašenja pobjednika glavne utrke kojima je Grad Poreč-Parenzo osigurao prigodnu nagradu zasebno za žensku i mušku kategoriju, za sve natjecatelje je osigurana okrjepa i uživanje u sadržajima Adventa – gostovanju mađioničara te koncertu Acoustic Lounge Trio.
Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč-Parenzo, partneri su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Facebook Komentari