Mladi 11-godišnjak Matteo Matković počeo se baviti jedrenjem prošle godine pohađajući zajedno sa svojom braćom blizancima Noelom i Leonom prvo školu jedrenja, a onda i napredni tečaj, te je u rujnu prije godinu dana odlučio ostati trenirati u klubu na Bunarini.

Trener Dario Kliba na početku ove sezone shvativši da ima talenta u klubu dao mu je prilike zajedriti u Medulinu na Prvenstvu Hrvatske u timskom jedrenju s prvom ekipom Uljanika, koja je na kraju i osvojila zlatnu medalju!

Matteo je cijelu godinu jedrio u konkurenciji do 12 godina i ubrzo je počeo skupljati pehare u toj kategoriji, međutim onaj sveukupni mu je nedostajao! Probio je led prošli vikend u Zagrebu na jezeru Jarun gdje je u konkurenciji od 60 optimista s bodom prednosti došao do svoje prve sveukupne pobjede!

Matteo Matković za bod je bio bolji u ukupnom poretku od Maria Bratonje iz Opatije, i s jednim prvim, dva druga i jednim 6. mjestom osigurao si je svoju prvu pobjedu! Treće mjesto otišlo je u Opatiju Luki Smokroviću.

Sva djeca iz predregatne grupe JK Uljanik, njih 14, su uspjela doći do cilja! Treneri, Dario Kliba i Valter Kolić, bili su vrlo iznenađeni ovim prvim nastupom i zadovoljni postignutim.

Izjava trenera Darija Klibe:

“Dobili smo nagradu za najmasovniji klub, jer smo u Zagreb vodili petnaestero djece sve iz predregatne grupe, djeca koja su ovo ljeto završila školu jedrenja i na početku su svoje takmičarske karijere. Regata na Jarunu posebna je i dobro se prilagođava onime što smo htjeli postići, da svi probiju led i shvate da na regatama nitko ne grize!”

Rezultati svih najmlađih jedriličara JK Uljanik:

13. Leon Matković
14. Noel Matković
21. Luka Blagonić
22. Simon Golubić
23. Rene Curić
33. Matej Golubić
36. Adrian Isanović
39. Jakov Butković
41. Eleonora Vuković
42. Roko Golubić
43. Ivan Paladin
47. Sven Peruško
48. Robert Benčić
56. Lena Mladenović

Facebook Komentari