Nakon uspješnog završetka Memorijala Slavoj Greblo, tenisko uzbuđenje se nastavilo vrhunskom igrom ponajboljih tenisača i tenisačica do 18 godina, a Vrsar je još jednom potvrdio svoj status atraktivne destinacije odličnih teniskih rezultata.

Proteklog vikenda završeno je 37. izdanje međunarodnog teniskog natjecanja „Perin Memorijal“, juniorskog turnira prve kategorije Međunarodne teniske federacije (ITF) koji se igrao u Vrsaru, a uzbuđenja i napetosti nije nedostajalo.

U muškoj kategoriji slavio je ponajbolji hrvatski junior Dino Prižmić, pobjedom nad Francuzom Tiagom Piresom 6-2, 6-1, dok je u ženskoj kategoriji pobijedila finalistica Australian Opena, Belgijanka Sofia Costoulas, savladavši u finalu Čehinju Lucie Havličkovu 6-2, 6-2.

Napeti mečevi odigrani su i u kategoriji parova, gdje su u muškoj konkurenciji slavili Dino Prižmić i Tiago Pires, a u ženskoj Lucija Ćirić Bagarić i Sofia Costoulas.
Perin Memorijal za juniore i juniorke do 18 godina održavao se od 26. ožujka do 3. travnja u Vrsaru, a ove je godine okupio čak 200 igrača iz 24 države. Ovaj teniski turnir predstavlja najveći teniski događaj u Hrvatskoj te je jedan od svega 20 turnira te vrste u svijetu. Organizatori, teniski klub Galeb, hotelijerska kompanija Maistra i Turistička zajednica općine Vrsar, i ove su godine osigurali vrhunske uvjete mladim teniskim nadama.

Svi mladi natjecatelji, treneri i pratnja odsjeli su u hotelu Pineta u Vrsaru, prilagođenom njihovim sportskim potrebama, a mnogi od njih svoje slobodno vrijeme su iskoristili za posjet mnogobrojnim restoranima i konobama, gdje su se upoznali s tradicionalnim istarskim jelima.

Kao i na ranije završenom, dobro poznatom turniru „Memorijal Slavoj Greblo“, mečevi su igrani na terenima Teniskog centra Petalon u Vrsaru, na čijim su terenima stasala i gradila svoju karijeru neka od najpoznatijih imena teniskog svijeta kao što su Marin Čilić, Ivan Ljubičić, Ivo Karlović te Goran Ivanišević.

Danas se ovdje susreću rekreativci sa svih strana svijeta koji sudjeluju u organiziranim školama tenisa i popularnim teniskim kampovima, birajući Vrsar kao atraktivno mjesto koje nudi idealne uvjete za provođenje aktivnog odmora tijekom cijele godine.

Zahvaljujući mnogobrojnim teniskim terenima, uređenim jogging stazama, biciklističkim rutama i igralištima za odbojku, rukomet ili nogomet, ali i odličnim klimatskim uvjetima, ponuda sportskog i rekreacijskog turizma širi se i izvan ljetnih mjeseci, a natjecateljski duh doprinosi nastanku i organizaciji novih sportskih manifestacija.

Facebook Komentari