I ove godine, od 01. do 03. travnja Veli Lošinj bit će središte poznate biciklističke spust utrke „IXS European Downhill Cup Lošinj 2022.“

Brojni hrabri natjecatelji spuštat će se stazom dugom 1350 metara. Iako se radi o istoj trasi kao na Svjetskom kupu, radi se o prilagođenoj verziji za širi krug natjecatelja.

Podijeljeni u kategorije, dvjestotinjak natjecatelja iz 21 zemlje sudjelovat će u spustu. Njemačka, Slovenija, Švicarska, Austrija, Francuska, Mađarska, Finska, Italija, Španjolska, Poljska samo su neke od zemalja sudionika.

Foto: Sandro Tariba

Prisjetimo se, u travnju 2018. godine u Velom Lošinju održano je spektakularno svjetsko biciklističko natjecanje „Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup Lošinj“ koje je pratilo više od 10 tisuća posjetitelja, a više od 5 milijuna popratilo putem brojnih medijskih platformi.

Ekstremno biciklističko natjecanje ili spust ‘Downhill’ nastalo je iz proljetnih treninga slovenskih biciklista, a prva utrka u MTB spustu održana je na Lošinju u svibnju 2013. godine. Nakon godina ljetovanja na Lošinju te vožnje lošinjskim stazama, ideja je logički nastupila organizatoru – MTB Trbovlje.

Natjecanje se održava organizaciji Atletskog kluba Lošinj i Mountain bike kluba Trbovlje, a sponzori utrke su Grad Mali Lošinj, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, Lošinj Hotels & Villas i Turistička zajednica Kvarnera.

Dođite popratiti i podržati spektakularne i hrabre bicikliste i budite uz stazu čiji start je na brdu Sv. Ivan, a cilj na obali u Velom Lošinju!

Izdvojena fotografija: Sandro Tariba

Facebook Komentari