SvilArt ansambl iz Udruge Čarobnjakov Šešir prošli je vikend sudjelovao na međunarodnom natjecanju zračnih akrobacija u Ceseni, Italija. Šest djevojaka iz pulskog ansambla natjecalo se u raznim kategorijama.

Franka Skoko, 10 godina je u kategoriji „junior sport advance” osvojila prvo mjesto! U umjetničkoj kategoriji „junior artistic advance” sudjelovale su Zora Cvijanović, 13 godina koja je osvojila drugo mjesto, Lisa Pliško 14 godina, Matia Stanković, 15 godina, i Tia Bartolić 14 godina.

Nika Štifanić, 17 godina sudjelovala je u sportskoj kategoriji advance 16 plus.

Iza ovih nastupa stoji jako puno truda, pripreme te zajedničkog rada u kreativnom procesu uz mentorstvo trenerice Manuele Rossi. Kako bi cure zablistale na pozornici zaslužna je i Ariadny El Hage za šminku, a Marijana Banko iz NuNu production pratila ih je i fotografirala.

Manuela Rossi trenerica koja stoji iza ovog uspjeha kaže: „Cure su odlično konkurirale s obzirom na vrlo jaku međunarodnu konkurenciju i ovo je dokaz da uz skromne uvjete treniranja možemo konkurirati najboljima. Nadam se kako će se u Puli, ali i Hrvatskoj dati više podrške za nove discipline i sportove kao što su zračne akrobacije”.

 

Foto: Marijana Banko

Facebook Komentari