Najuspješnijim trgovačkim društvima u Istarskoj županiji na temelju ostvarenih rezultata poslovanja u 2018. godini ovaj je tjedan u Istarskoj sabornici u Poreču HGK – Županijska komora Pula dodijelila plakete Zlatna kuna u tri kategorije. Porečka tvrtka Agenor Automatika d.o.o. dobitnica je Zlatne kune u kategoriji trgovačkih društava do 49 zaposlenih. U kategoriji trgovačkih društava koja imaju od 50 do 249 zaposlenih nagrađena je tvrtka Carel Adriatic d.o.o. iz Labina, dok je Plava Laguna d.d. nagrađena Zlatnom kunom u kategoriji trgovačkih društava koja imaju 250 i više zaposlenih.

Predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić istaknula je na svečanosti kako Komora Zlatne kune dodjeljuje za izvrsnost poslovanja najboljim istarskim tvrtkama, a koje se dodijeljuju za izrazitu uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu od 1993. godine. „Svi laureati su izvoznici, stvaratelji novih vrijednosti, vrlo kvalitetni poslodavci koji su modernim tehnologijama, novim investicijama, inovativnošću i razvijenim poslovnim modelima globalno orijentirani i konkurentni na europskom i svjetskom tržištu. I svi oni, kao i veći dio istarskih tvrtki susreću se zadnjih godina sa sve većim problemom nedostatka kvalitetne radne snage koji postaje ograničavajući faktor, rekla je Jaklin Majetić.

Plakete Zlatna kuna preuzeli su Valter Beaković, direktor Agenor Automatike, predsjednik i članovi Uprave Carel Adriatica Pietro Rossato, Raffaele Rossi i Sanja Radas, i Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave lagune.

Agenor Automatika d.o.o. Poreč tvrtka je specijalizirana za automatizaciju i integraciju u sektoru industrije, zgradarstva i infrastrukture. Tvrtka posluje od 2001. godine, 70 posto prihoda ostvaruje od izvoza, a većina inozemnih klijenata globalno su vodeće kompanije. Usluge provodi u sektorima poput procesne industrije, hotelijerstva, energetske učinkovitosti, IoT – Internet of Things i dr., a od osnivanja tvrtke odrađeni su projekti u 74 zemlje svijeta.

Carel Adriatic osnovan je 2015. godine u Labinu, a posluje kao dio Grupacije Carel čije je sjedište u talijanskom gradu Brugine (Padova). U labinski pogon uloženo je 12 milijuna eura u tehnološku opremu i proizvodne linije, a trenutno je zaposleno 145 radnika. Carel na globalnoj razini predvodi razvoj tehnologije upravljanja i ovlaživanja na području klimatizacije, hlađenja i grijanja.

Jasna Jaklin Majetić i Vesna Žmak

Plava Laguna d.d. je kompanija iza koje stoji već više od pola stoljeća uspješnog rada i razvoja, temeljenog na ekološkim principima i održivom razvoju, tijekom kojeg je konstantno zauzimala lidersko mjesto u hrvatskom turizmu, permanentnim oplemenjivanjem svoje ukupne ponude i prilagođavanjem potrebama sve zahtjevnijeg turističkog tržišta. U smještajnim objektima Plave Lagune dnevno može boraviti više od 43 tisuće gostiju, a u prvih devet mjeseci ove godine u objektima kompanije ostvareno je više od 4,5 milijuna noćenja.

Uime domaćina svečanosti okupljene je pozdravio gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić koji je ukratko predstavio gospodarstvo Grada Poreča te podršku koju lokalna samouprava pruža poduzetništvu. Laureate i uzvanike pozdravila je ispred Istarske županije zamjenica župana Sandra Ćakić Kuhar.

Na svečanosti dodjele Zlatnih kuna uručeno je još nekoliko priznanja. Direktoru Istarske razvojne agencije – IDA Borisu Sabattiu uručeno je priznanje Hrvatske gospodarske komore povodom obljetnice 20 godina postojanja i uspješnog rada. Također, uime Hrvatske udruge poslovnih žena Krug Ogranak Istra, Jasna Jaklin Majetić uručila je priznanje Vesni Žmak, za doprinos razvoju ženskog poduzetništva i jačanju žena u gospodarstvu.

Facebook Komentari