Pulska rock skupina Dogma objavila je svoj peti studijski album simboličnog imena ‘Nemir’ na kojem donose 11 pjesama. Sniman je u više studija, ali većina pjesama je snimljena u studiju PartyZan u Rojcu, gdje je većinu materijala snimao, miksao i masterirao Perica Šuran.
Na albumu se nalaze i pjesme koje smo imali prilike čuti kao singlove, među kojima i naslovnu pjesmu ‘Nemir’ feat. Maja Griparić, ‘Koliko treba do tebe’ te duete sa Sašom Antićem – ‘Glavom u prsi (ka Zidane)’ i ‘Sole’, kojima je Antić zaokružio svoju treću suradnju s Dogmom.

Foto | Mladen Đaković (No Production)

Album “Nemir” predstavljaju novim singlom/videospotom za pjesmu ‘Maske’, u kojoj vokalno gostuje talentirana glazbenica Barbara Munjas, na trubi Branko Strepin i Luka Žužić na trombonu.
Kao što i sam naziv pjesme kaže, ‘Maske’ pričaju o maskama koje svi nosimo ili stavljamo ovisno o situacijama i prilikama, gubeći pritom sebe i zaboravljajući na svoja prava lica.
Autor teksta je Sandro Pettener, a glazbu, produkciju i aranžman zajedno potpisuju članovi benda (Sandro Pettener, Zoran Stojković, Tonči Pavlinović, Toni Selaković).
Glavni akteri spota snimljenog u društveno kulturnom centru ‘Rojc’ su Barbara i Sandro, a snimio i montirao ga je Mladen Đaković (No Production).

POGLEDAJTE SPOT!
Dogma feat. Barbara Munjas ‘Maske’

„Nemir je prisutan svuda oko nas, svatko ima unutarnje borbe i nemire, odnosno demone“, objasnio je frontman benda Sandro Pettener te nadodao kako je svaki album dio nove faze, a „Nemir“ je nazvao njihovim do sada, najzrelijem albumom.

Produkciju i aranžmane zajednički potpisuju članovi Dogme (Sandro Pettener, Zoran Stojković, Tonči Pavlinović i Toni Selaković), a dio je snimao i Marijan Jelenić. Za par pjesama mastering su odradili Streaky, Kevin Paul, za jednu pjesmu miks je odradio Zoran Stojković i Mot-Studio RSL production iz Novog Mesta. Tekstove potpisuje Sandro Pettener, uz Sašu Antića (‘Glavom u prsi (ka Zidane)’ i ‘Sole’) i Denija Mofrdina na dijelu pjesme ‘Svaki dan’. Omot je dizajnirala Kristina Kalčić Brajković iz KKA Studija, a fotografirao je Hassan Abdelghani.

Na albumu su pjevali i svirali brojni gosti: Saša Antić (TBF), Barbara Munjas, Maja Griparić (The Chweger), reper Icon (Deni Mofrdin), Techno Vikings (brass sekcija saxofoni), Carlos Fagin (klavijature-synthevi), Branko Sterpin (truba), Luka Žužić (trombon), mješovita vokalna skupina Nešpula i mješoviti zbor Cantus Populi (Tatjana Merkl).
Vjerni svom zvuku i ne podilazeći nikome, Dogma stvara i živi svoju glazbu gotovo četvrt stoljeća. Ta ih značajna obljetnica očekuje u narednoj 2020. godini i tim povodom najavljuju koncertne promocije albuma:
13.12.2019. Vinyl – Zagreb
21.12.2019. Advent u Poreču
26.12.2019. Circolo – Rovinj
28.12.2019. Rock caffe Labin – Labin
23.01.2020. Kino Šiška – Ljubljana

 

 

 

 

 

 

Foto | Hassan Abdelghani

Facebook Komentari