„Dolazim iz Istre i znam koliko su važne međunarodna i prekogranična suradnja na nekom području. Jasno da ne govorim samo o projektima i manifestacijama, već govorim i o infrastrukturi“, kazao je zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Valter Flego u svom sinoćnjem jednominutnom govoru na plenarnoj sjednici u Bruxellesu.
– Imamo sjajne primjere na nivou Europske unije, poput programa međuregionalne suradnje
Interreg, iz kojeg je financirano više od 60 vrlo vrijednih projekata. Kad govorimo o Istri, imamo sjajan primjer povezanosti i suradnje dvaju vodovoda – Istarskog vodovoda iz hrvatskog dijela Istre i Rižanskog vodovoda iz slovenskog dijela Istre, kazao je Flego te naglasio da „ono što nam sada treba jest povezanost cesta“.

– Potrebna nam je povezanost Istarskog ipsilona na slovensku mrežu autocesta, kako bi se smanjile gužve za vrijeme turističke sezone. Zato tražim da se ne režu sredstva kohezijske politike i zato tražim da postoji upravo takva stavka u proračunu 2021-2027. Osim smanjivanja gužvi, ovime bismo našim ljudima u Istri omogućili lagodniji i jednostavniji život i rad, istaknuo je zastupnik IDS-a u EP- u Valter Flego te zaključio:
– Naše države nisu izolirani otoci, zato investirajmo u narednim godinama u projekte koji spajaju i povezuju, kako bi stanovnici tih područja i turisti mogli neometano živjeti i raditi tokom cijele godine, ali i uživati na zasluženom godišnjem odmoru.

Facebook Komentari