Na 870 metara natkrivenog i 530 metara otvorenog izlagačkog prostora na pulskoj Karolini, podno Arene, predstavlja se 135 izlagača – obrtnika i malih poduzetnika iz Hrvatske i susjednih zemalja.

21. obrtnički sajam Istre otvorio je svoja vrata i posjetitelji imaju priliku razgledati, degustirati, kupiti brojene proizvode ali i ugovoriti poslovnu suradnju.

Obrtnički sajam Istre značajna je sajamska manifestacija u Županiji, za sve one koji žele biti konkurentniji, održati postojeće poslovne kontakte i privući nove poslovne partnere te nove korisnike usluga. Sajam je namijenjen ponajprije obrtnicima i poduzetnicima proizvođačima te trgovcima opremom, materijalom i sirovinama.

Sajam radi svakodnevno

Sajam je otvoren svakoga dana do 10 do 20 sati, a u nedjelju do 17 sati. Kao i svake godine, ulaz je za sve posjetitelje slobodan.
Posjetitelji na štandovima mogu razgledati, degustirati i kupiti najrazličitiju paletu prehrambenih proizvoda te se upoznati s djelatnošću obrtnika.

Dani energetske učinkovitosti

U sklopu sajma Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula organizira gospodarsku manifestaciju “Dani energetske učinkovitosti” s ciljem osvješćivanja na važnost uštede energije a na štandu Komore u subotu će se promovirati znakovi kvalitete “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, s naglaskom na natječaj Ministarstva gospodarstva, kojim se omogućava stopostotno financiranje troškova za ishođenje znakova kvalitete.

Sajmovi poput Obrtničkog dokaz su da, unatoč ponekad otežanim poslovnim okolnostima, prostor za dodatni razvoj i napredak postoji. Grad Pula iz tog razloga već godinama na sajmu sudjeluje kao ponosni partner, a istovremeno se aktivno zalaže i za očuvanje obrtništva koje je najbolji odraz života u Istri. Uz Zagreb, Pula je grad s najviše poduzetnika u odnosu na radno sposobno stanovništvo, čemu je uvelike doprinijela sinergija lokalne uprave i privatnog sektora.

Facebook Komentari