U organizaciji Lokalne akcijske grupe u ribarstvu (LAGUR) Istarska batana u subotu, 7.10.2017. godine na medulinskoj rivi održano je druga po redu manifestacija „Od mora do stola“ . Kroz trajanje manifestacije pripremljeno je i podijeljeno više od 1.000 porcija svježe ribe od čega je zarađeno više od 40.000 kn za uređenje dječjeg igrališta u Medulinu prilagođenog djeci s posebnim potrebama. Manifestacija je organizacijski spojena sa Obiteljskim danom Općine Medulin, humanitarnog karaktera a posjetitelji su mogli tijekom trajanja priložiti donacije u za to predviđene sandučiće.

Uz ugostitelje i ribare poseban su doprinos dali biolog Neven Iveša te Istra Inspirit koji su svojim okupili najmlađi dio posjetitelja te održali zabavno-edukativno predstavljanje živih morskih organizama.

Manifestaciju su pomogli te sudjelovali – Hook&Cook Medulin, Candis-2 iz Medulina, Etien iz Medulina, Velanera iz Šišana, Financa iz Medulina, La Perla iz Rovinja, Lanterna iz Pješćane uvale te Kum iz Krnice, te ribarima – Siniši Milutinoviću, Siniši Pavloviću, Igoru Đokiću, Josipu Urtiu, Mauru Venieru, Sandru Quarantottu, Danijelu Despotoviću, Rikardu Šuranu, Danilu Fedelu, Antonu Kostešiću i Marijanu Goldinu.

Manifestacija Od mora do stola sufinancirana je sredstvima Ministarstva poljoprivrede, Uprave za ribarstvo, Istarske županije, Općine Medulin, Turističke zajednice Općine Medulin i Javne ustanove Kamenjak.

izvor: Od mora do stola

Facebook Komentari