Objavljena je ovogodišnja lokacija klizališta te posebna regulacija prometa tijekom trajanja manifestacije Prosinac u Puli – Dicembre in città. Gradonačelnik Grada Pule, Boris Miletić, izjavio je da će, sukladno interesu posjetitelja i tematskom poveznicom postavljanje cjelovite lokacije za najmlađe, ove godine klizalište biti smješteno upravo na kraju Giardina, odnosno Čarobne šume. Izmještena lokacija upotpunit će programski sadržaj i povezati cjelokupni koncept unutar pješačke zone a naglasak će se staviti na sigurnost svih posjetitelja radi nesmetanog praćenja programa.

Klizalište u centru Pule i besplatan parking tijekom Prosinca

Klizalište će biti ove godine postavljeno ispred FINA-e. Postavljanje piste dimenzije 30 x 20m započeti će 13., samo otvorenje planirano je 29. studenog i bit će otvoreno do 6. siječnja 2020. godine. Tradicionalno će prvi i zadnji dan biti besplatan za svih, kao i za sve prethodno najavljene organizirane posjete predškolskih i školskih ustanova, dok će cijene ostati nepromijenjene; 15kn za najam klizaljki i jedno vožnju do 14 sati, odnosno 20kn u popodnevnim satima.

Sukladno novoj lokaciji klizališta prilagodit će se i gradski promet u centru grada. Za sav promet zatvara se kao i prethodnih godina ulica Giardini, Laginjina na križanju sa Smareglinom i Anticovom, a ove godine i  Zagrebačka na križanju s Dobrichevom, dok Zadarska ulica, od križanja s Istarskom do križanja s Dobrichevom, postaje jednosmjerna u smjeru Istarske. Carrarina se pretvara u dvosmjernu slijepu ulicu a taxi stanica će se izmjestiti na mjestu autobusnog stajališta u Istarskoj ulici.

Autobusne će linije koje su inače prometovale tim dionicama biti preusmjerene na najbliže okolne stanice, koristeći uglavnom stajališta kod Gradske knjižnice, Arene i Tržnice te da će javnosti biti dostupne izmjene na njihovim mrežnim stranicama.

Zbog izmjene prometnih i autobusnih ruta, novinu koja će građanima olakšati dolazak u centar Pule predstavio je direktor Pulaparkinga, Branislav Bojanić. Objavio je da će Puljanima i njihovim posjetiteljima u svim zonama biti osiguran besplatan parking tijekom čitavog prosinca te da će se fokus usmjeriti ka uklanjanju nepropisno parkiranih vozila i nepoštivanju prometne regulacije.

Čitava lokacija biti zaokružena sadržajno veselom notom. Čarobna šuma, uz prepoznate i dobro prihvaćene elemente i u suradnji s festivalom Visualia dodatno će biti obogaćena svjetlosnim lukovima koji će se protezati čak 50 metara duž ulice Giardini.

 

Facebook Komentari