U Galižani je svečano otvorena obnovljena Osnovna škola – Scuola elementare „Giuseppina Martinuzzi“ – područni odjel Galižana. 

Ravnateljica Osnovne škole – Scuole elementare „Giuseppina Martinuzzi“   Susanna Cerlon istaknula je prilikom otvaranja kako je ponosna što je škola obnovljena i što su uvjeti za rad i učenje u novoobnovljenim učionicama od danas odlični. Zahvalila se Gradu Vodnjanu na investiciji kojom su realizirani svi radovi uređenja i obnove škole.

Grad Vodnjan je protekle godine uspješno prijavio projekt Energetske obnove osnovne škole, te je u 2019. godini sklopljen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za predmetni projekt sa Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja, te sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta energetske obnove iznosila je više od 4.000.000 (4 milijuna) kuna, a 1.166.722,90 kuna financirano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Izvođač radova bilo je društvo Ideaprojekt d.o.o., dok je nadzor nad izvođenjem radova izvršilo društvo Izoterma d.o.o. Projektom energetske obnove škole smanjit će se potrošnja energije i samim time prijeći iz energetskom razreda C u energetski razred B. Želio bih još dodati da se tijekom izvođenja radova, a van provedbe samog projekta, pokazala potreba za još jedno ulaganje. Obnovljene su i prostorije sportske dvorane. Trošak obnove sportske dvorane je u cijelosti financirao Grad Vodnjan-Dignano. Želim vam vrlo radostan i uspješan početak učeničke godine, te se nadam da ćete svi biti vrlo marljivi i da će vam biti veselo u obnovljenoj školi“ naglasio je Gradonačelnik Vitasović u svom govoru.

Prigodni program svečanosti upriličen je nastupom učenika Osnovna škola – Scuola elementare „Giuseppina Martinuzzi“ – područni odjel Galižana.

Facebook Komentari