Zabranom šutiranja pingvina protiv autizma. Kanađanka Michelle iz St. Johna (Newfoundland) u listopadu je hodala po hodniku svojeg stana kad joj se na putu naš¡la igračka-pingvin na napuhavanje osvojen u igri. Ruke su joj bile pune pa je nogom pomaknula pingvina s puta, što je jako uzrujalo njezinog autističnog sina Colbyja, koji joj je rekao: “Pingvine se ne šutiraju

Sedmogodišnji Colby otrčao je u svoju sobu i nakon nekog vremena vratio se te tražio ljepljivu vrpcu. Njom je na hladnjak pričvrstio crtež  koji je napravio jer je zabranjeno šutirati pingvine i izjavio je da se to mora poš¡tivati.

“Službena politika na Antarktici”

O Colbyjevom znaku pričala je cijela obitelj. Strina Paula Stacey znak je skenirala, napravila majicu s njime i darovala je Michelle za rođendan. Craig Stacy, Colbyjev stric, postavio je sliku ponosne Michelle na društvenu mrežu Reddit i tu je cijela priča eksplodirala.

Sliku je vidio jedan britanski znanstvenik istraživačkoji je na stanici na Antarktici izradio znak s Colbyjevim crtežom, iznio ga van i postavio, proglašavajući Colbyjevog pingvina “službenom politikom na Antarktici”.

Naravno, na internetu je završila i slika jednog pravog, živog pingvina pored znaka. Kad je vidio tu fotografiju, Colby se strašno uzbudio, skakao je gore-dolje i veselo vikao: “Ne šutirati pingvine! Ne šutirati pingvine!”

Web stranica s Colbyjevom porukom

Jednostavna poruka autističnog dječaka koji je poželio više ljubaznosti prema šarmantnim pticama postala je hit u cijelom svijetu. Paula Stacey otvorila je web stranicu s tom porukom i prodaje majice s Colbyjevim crtežom, od kojih sav prihod ide udrugama za pomoć  autističnim osobama.

Pingvini su zadovoljni, svi su zadovoljni, jedino su nezadovoljni navijači hokejaške momčadi Detroit Red Wingsa, čiji su tradicionalni najljuči suparnici Pittsburgh Penguins, te stoga oni jesu za šutiranje, pa i saplitanje, pingvina.
A Colby crta i dalje. Najnoviji znak mu je “Ne šutirati flamingose (plamence)”. Na potezu je Florida….

vecernji.hr

Facebook Komentari