Prema izboru stranice Travel Lemming, posvećene promociji brzorastućih i „neistraženih“ destinacija, Rovinj je uvršten u top 30 najbrže rastućih svjetskih destinacija koje vrijedi posjetiti. Umjesto popularnih turističkih odredišta, svjetski poznati blogeri izabrali su trideset atraktivnih destinacija koje sugeriraju posjetiti u 2020. godini. Rovinj se tako našao na 12. mjestu i iza sebe ostavio destinacije poput Namibije, kanadskog Otoka Princa Edwarda, švicarskog Lausannea, Libanona, Azerbajdžana i Etiopije. Na prvom mjestu ove liste našla se Gruzija, a slijede Nova Škotska i Cookovo Otočje.

Kiersten Rich koja vodi blog The Blonde Abroad Rovinj je opisala kao slikovit primorski grad, idealan za turiste koji ne podnose gužvu i prekomjerni turizam. „Sa svijetlim građevinama stisnutim uz obalu Jadrana, ovo šarmantno ribarsko mjesto pretvara se u svjetsku atrakciju, a regiju Istru, u kojoj se Rovinj nalazi, Guardian je nedavno opisao kao “novu Toskanu”, komentirala je Rich.

“Svake godine okupljamo najbolje blogere na svijetu kako bismo istaknuli skrivene dragulje koje bi putnici trebali posjetiti u narednoj godini. Za 2020. godinu, oduševljen sam što vidim Rovinj na našoj listi. Hrvatska ima toliko toga za ponuditi turistima i jedna je od najljepših destinacija na svijetu“ ,komentirao je osnivač stranice Nake Hake.

Facebook Komentari