Nakon uspješnog stručnog skupa iz 2016. godine na temu E-knjiga u knjižnici Gradska knjižnica i čitaonica Pula i Gradska knjižnica Umag organiziraju stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Digitalno u knjižnici: izazovi digitalne posudbe i digitalnih usluga, koji će biti održan u postoru Gradske knjižnice i čitaonice Pula (Kandlerova 39) u petak, 2. prosinca 2022. godine s početkom u 9.30 sati.

Skup je namijenjen informacijskim stručnjacima i knjižničarima svih vrsta knjižnica s posebnim naglaskom na narodne knjižnice te stručnjacima u procesu proizvodnje i distribucije e-knjiga i drugih digitalnih sadržaja. Članovi programskog i organizacijskog odbora stručnog skupa su Nadia Bužleta, Neven Ušumović, Liana Diković i Vanja Fornazar.

Na skupu će se predstaviti domaći i inozemni rezultati istraživanja o čitanju, statusu knjige, nakladništvu i medijima u razdoblju digitalizacije kulturne sfere.

Kroz kroz 11 pozvanih izlaganja predavača iz Hrvatske, Nizozemske, Slovenije i Italije te kasniju raspravu sudionici će dobiti uvid u domaće i inozemne rezultate istraživanja o čitanju, statusu knjige, nakladništvu i medijima u razdoblju digitalizacije kulturne sfere.

Stručni skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstvo kulture i medija RH i Grada Pule.

Više informacija o skupu možete pronaći na:

https://www.gkc-pula.hr/hr/novosti/3018/strucni-skup-digitalno-u-knjiznici-izazovi-digitalne-posudbe-i-digitalnih-usluga-druga/

Facebook Komentari