Danas su predstavljeni rezultati Javnog poziva provedenog u sklopu Fonda za sport kojega je raspisala Sportska zajednica Istarske županije, a koji je bio namijenjen za sufinanciranje školovanja istarskih trenerica i trenera. Iskazan je veliki interes za Javni poziv na koji se uspješno prijavilo 97 trenera i trenerica.

U prijedlogu smo Proračuna za 2023. godinu sredstva za Fond za sport povećali za 250 tisuća, pa će ona dogodine iznositi 750 tisuća kuna i nastavit ćemo i dalje s financiranjem troškova za školovanje trenera, koji su karika bez kojih se u klubovima ne može. Od 105 prijavljenih, 97 trenerica i trenera udovoljava kriterijima i Županija će troškove njihove edukacije i školovanja snositi u 100-postornom iznosu, istaknuo je danas prilikom prezentacije rezultata Ivan Glušac, pročelnik županovog ureda.

Ovo su ciljana sredstva s konkretnom namjenom koja se dodjeljuju za obrazovanje naših
trenera, a znamo da oni predstavljaju noseći stup svakog kluba. Drugi dio Fonda za sport
predviđen je za održavanje pješačkih staza i ta su sredstva definirana da ih koristi najstariji sportski savez u Istri, odnosno Istarski planinarski savez i tri planinarska doma, pojasnio je predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavičević.

Na predstavljanju rezultata sudjelovali su i trenerica iz Atletskog kluba Medulin Luana Šebalj, trenerica iz Streljačkog kluba Rovinj Sanela Babić Šimić i trener nogometnog kluba Barban 2013. Antonio Kancelar koji su se zahvalili županu Miletiću i Istarskoj županiji na velikoj i značajnoj pomoći u svom obrazovanju, a posebno jer dobivena sredstva pokrivaju 100 % troškova školovanja.

Najviše prijava, njih 29 je stiglo iz Nogometnog saveza Istarske županije, te Boćarskog saveza Istarske županije i Rukometnog saveza Istarske županije.

Facebook Komentari