Doris Dragović, najljepši glas Mediterana, 19. srpnja 2022. godine otvara 3. Festival Rocks&Stars @ Cave Romane koji se održava na najatraktivnijoj pozornici u starom rimskom kamenolomu. Koncert Doris Dragović ujedno je povratak hrvatske dive njezinim fanovima u Istri koji je s nestrpljenjem iščekuju, a sama pozornica Cave Romane s monumentalnom scenografijom bit će sigurno dostojna njezine veličanstvene vokalne interpretacije kojom se možemo pohvaliti i dostojanstveno predstaviti stranim posjetiteljima.

Jazz – originalna glazbena razglednica iz Vinkurana

Apsolutno se ne smije propustiti 20. srpnja kada će uz JM Jazz World Orkestar nastupiti četiri svjetski poznata jazz glazbenika, svi redom pripadaju „teškoj“ glazbenoj kategoriji Grammy dobitnika, a to su Luis Bonilla, trombonist koji ujedno umjetnički vodi Orkestar, Alex Sipiagin, jazz trubač, John Riley, bubnjar te Dick Oatts, saksofonist. Orkestar okuplja 22 mlada glazbenika iz čak sedamnaest zemalja, a Grožnjan mu je ljetna rezidencija. Publika će imati priliku uživati u jednom sasvim drugačijem doživljaju jazza koji će se itekako pamtiti te će biti originalna glazbena razglednica iz Vinkurana i Istre. Biti dio zajednice koja njeguje jazz ozračje počevši od grožnjanskih jazz programa pa sve do niza drugih manifestacija pokazuje glazbenu zrelost i jedinstvenost Hrvatske što nas dodatno izdiže na globalnoj turističko-kulturnoj sceni, a u Cave Romane iznimno atraktivan audio doživljaj i životnu jazz vibru oplemenit će božanstven vizualni dojam prostora.

Klapsko pjevanje – iznimna baština čovječanstva

U četvrtak, 21. srpnja Tomislav Bralić i klapa Intrade koncertom će oduševiti domaću publiku ali i stranim posjetiteljima predstaviti klapsko pjevanje koje je uvršteno na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. To je još jedan pokazatelj vrijednosti nacionalne tradicije i izvrstan je primjer kulturnog turizma kojim se možemo ponositi. Koncert Tomislava Bralića i klape Intrade osigurat će domaćoj i stranoj publici istinski glazbeni intermezzo koji će im nahraniti dušu. 
 
Line up Festivala:
  • 19.7. – Doris Dragović – svečano otvorenje Festivala
  • 20.7. – JM Jazz World Orchestra 
  • 21.7.  – Tomislav Bralić i klapa Intrade 
  • 28.7. – Queen Real Tribute 
  • 29.7. – orkestar Music for the Future koji okuplja mlade glazbenike iz Ukrajine s gošćom Anom Rucner
Facebook Komentari