Započeo je sa radom Područni odjel Osnovne škole Kaštanjer u zgradi Pučkog otvorenog učilišta koji obuhvaća šest razrednih odjela za treće i četvrte razrede sa 132 učenika. Oni su sa ponedjeljkom krenuli pohađati redovnu i izbornu nastavu u Rižanskoj ulici u Puli.

Time su ističu u Gradu Pula omogućili izvođenje jednosmjenske nastave u Osnovnoj školi Kaštanjer Pula.

„Kompletnim uređenjem šest učionica u prostorima Pučkog otvorenog učilišta i uz dopusnicu resornog ministarstva Osnovna škola Kaštanjer nastavu može organizirati u jednoj smjeni. Dugogodišnja je to želja roditelja, učenika i Škole koju smo, za sada, realizirali privremenim rješenjem. Čim se riješe imovinsko-pravni odnosi s državom krenuli bismo u pripreme za dogradnju škole Kaštanjer“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić dodavši kako od 11 pulskih osnovnih škola 10 održava nastavu u jednoj jutarnjoj smjeni, dok jedna, Osnovna škola Šijana rad organizira i u poslijepodnevnoj smjeni.

Grad Pula prihvatio je prijedlog škole Kaštanjer o načinu realizacije jednosmjenske nastave i dao podršku u ostvarivanju uvjeta za njenu organizaciju financijskim ulaganjem u najam i uređenje prostora. Učionice su u potpunosti opremljene i funkcionalne za izvođenje nastave za što je suglasnost dalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.

Jednosmjenska nastava uvelike će pridonijeti kvaliteti pripreme i realizacije nastave, a i omogućit će učenicima veće uključivanje u izvanškolske aktivnosti. Roditelji će sada biti u mogućnosti kvalitetnije provoditi zajedničko vrijeme s djecom nakon radnog vremena što je bilo onemogućeno popodnevnom smjenom, poručuju iz Grada pule.

 

Facebook Komentari