Općina Bale jedna je, ako ne i najbolja općina u Istri po pitanju socijalnih programa, gdje uz financiranje besplatne marende za učenike, dajemo i visoke naknade za novorođenčad, potpomažemo izgradnju stanova za obitelji, sufinanciramo troškove prijevoza srednjoškolaca i još mnogo toga, rekao je to načelnik Općine Bale prilikom susreta s istarskim županom Borisom Miletićem.

Razlike u razmišljanjima uvijek će postojati, ali institucije moraju surađivati na projektima i temama od interesa za istarske građane. Upravo iz tog razloga, moj je cilj obići sve jedinice lokalne samouprave kako bi vidjeli što možemo napraviti u sinergiji, istaknuo je istarski župan posebno pohvalivši sve aktivnosti koje Općina poduzima za unapređenje socijalnog standarda svojih stanovnika.

Što se tiče suradnje sa Istarskom županijom, načelnik Pastrovicchio i suradnici izrazili su zadovoljstvo otvaranjem Odsjeka za prostorno uređenje i gradnju Rovinj sa sjedištem u Balama i suradnjom s ovdašnjim službenicima budući da pravovremeno izdavanje građevinskih dozvola puno znači za daljnji razvoj Općine.

Iako Općina Bale nema većih problema s bespravnom gradnjom, načelnik je pohvalio zalaganje župana Miletića oko ove teme budući da je nužno zaštiti naš prostor te mu zaželio puno uspjeha u mandatu.

Načelnik Pastrovicchio zahvalio se uvodno istarskom županu na dolasku te naglasio kako današnji posjet vidi kao priliku da se razgovara o mogućnostima suradnje. Istaknuo je i financijsku stabilnost Općine Bale koja zbog toga ima mogućnost financirati brojne projekte i programe samostalno, ali smatra da svakako postoji prostor gdje Istarska županija može dodatno pomoći.

Na sastanku su predstavljeni važniji razvojni projekti i planovi, od kojih je načelnik Pastrovicchio posebno istaknuo novoizgrađeni dio zgrade škole i vrtić, investiciju vrijednu 4 milijuna kuna koja predstavlja iskorak u ulaganja u infrastrukturu predškolskog i školskog odgoja na području općine te buduće planove za izgradnju novog vrtića.

 

Facebook Komentari