Fort Bourginon mogao bi biti interpretacijski centar povijesti Pule, izjavio je tijekom gostovanja na Radio Maestralu pulski Gradonačelnik Filip Zoričić. U nastavku donosimo nekoliko tema o kojima se razgovaralo dok cijeli razgovor možete poslušati na donjem linku.

Zatvoren je natječaj za direktora pulskog Vodovoda, narednih nekoliko dana Nadzorni odbor trebao bi odabrati osobu koja će voditi veliko spajanje pulskog i labinskog vodovoda te integrirati komunalna poduzeća južne Istre u novo veliko poduzeće.

Nakon što je pulski Možemo pretvorio Javno izlaganje o promjenama UPU-a Lungo mare u dijelu nogometnog igrališta u pitanje jeste li za izgradnju hotela na Lungo mare ili ne, pulski je gradonačelnik najavio sastanak s Možemo i SPD-pom kako bi ustvrdili ima li sadašnja koalicija smisla. Zoričić je odgodio redovni sastanak ponedjeljkom za neki od narednih dana tijekom tjedna na kojem bi trebali ponovno zauzeti zajednički stav oko ključnih projekata za razvoj Pule. Postoji par opcija, jasan je Zoričić, zajednički nastavak suradnje, manjinska Vlada ili izlazak na nove izbore. Izmjene UPU-a za nogometno igralište nisu smokvin list za gradnju hotel, rezolutan je Zoričić.

Ovaj tjedan bi trebalo definirati na koji će se način smjestiti stotinjak korisnika samačkih domova Uljanik standarda. Prema Zoričićevim riječima ostalo je otvoreno pitanje za još stotinjak korisnika, za koje kaže kako će ih smjestiti ili u gradske stanove ili u prenočište u Japodskoj. Vlasnik prenočišta je ponudio gradu otkup zgrade za milijun eura čime bi grad dobio objekt u kojeg se može smjestiti stotinjak korisnika.

Uskoro bi u grad trebala stići prometna ekspertiza sa zagrebačkog Prometnog Fakluteta. Zoričić već za ovo ljeto najavljuje usporavanje prometa u Zagrebačkoj i Laginjinoj ulici na način da budu samo otvorene za javni gradski prijevoz, taksi i hitne službe. Al će konačnu odluku donijeti nakon što prouči dokument Prometnog fakulteta. Zoričić je dodatno najavio otvaranje tisuću parkirnih mjesta pored Eurospina te na Mandraču.

foto: google mape

Facebook Komentari