Branislava Danevskog ronioca koji je iz potonule jedrilice u subotu u ranim jutarnjim satima spasio dvije članice posade primio je u ime Grada Pule gradonačelnik Filip Zoričić.

„Hvala vam u ime Grada Pule i moje osobno što ste svojom brzom i nesebičnom akcijom spasili dva života. Bitno je da su svi s jedrilice živi, a vaša hrabrost je prava slika života“, rekao je gradonačelnik Zoričić.

Danas se osjećam prilično iscrpljeno, jer još nisam cjelokupno događanje posložio u glavi. O tome što bi se dogodilo da je prilikom spašavanja nešto krenulo naopako ne želim ni razmišljati, a posebno je teško kada spašavate ljude iz svog grada koje poznajete. Odgovornost je bila neizmjerna“, iskren je Danevski.

Detalji istrage havarije domaće jedrilice Canarino Furioso, koja se u noći sa 6. na 7. svibnja 2022. dogodila 16 nautičkih milja od svjetionika Porer, u kojoj je srećom preživjelo svih petero putnika, tek će se utvrditi. Četvero putnika koje je preživjelo potonuće jedrilice otpušteno je kućama. Na bolničkom liječenju ostala je samo jedna žena koja je u stabilnom stanju.

Facebook Komentari