Nakon Vinistre Žatiku preuzimaju rukometašice i rukometaši. Počinje Festival rukometa od srijede 11. pa sve do 24. svibnja trajat će rukometni dani. Festival okuplja 2000 sudionika.

Festival rukometa počinje u srijedu završnicom kadetskog natjecanja. Za to su rezervirane dvije dvorane, Veli Jože i Finida. Borbe za medalju te završnice održati će se u Žatiki kao predigra muškom finalu Kupa.

Četvrtak donosi dva susreta ženskog polufinala: u 17.00 sati igraju Bjelovar i Zrinski, a nakon toga u 19.00 sati Podravka Vegeta i Lokomotiva. Dan kasnije, već u 09.00 sati počinje Seminar trenera.

Na festivalu će kao predavači biti sva četiri izbornika hrvatskih muških selekcija, dva izbornika ženskih reprezentacija, Lino Červar kao koordinator muških ekipa, sjajni dr. Ranko Rajović, specijalist interne medicine i doktor sportskih znanosti, legendarni vratar Vlado Šola itd. Isti dan igra se polufinalni susreti rukometaša. U 17.00 sati na teren će pobjednik susreta Nexe/Bjelovar (igra se 10. svibnja) protiv Sesveta, a onda u 19.00 sati PPD Zagreb i Poreč.

Subota je uz seminar trenera rezervirana za polufinale kadetskog natjecanja u dvorani Veli Jože u 17.00 sati.

U nedjelju pak slijedi završni dio Seminara trenera, utakmice za 3. i 1. mjesto kadeta te veliko finale rukometaša u 18.00 sati. U poluvremenu te utakmice biti će obavljen i ždrijeb kvalifikacija za Paket24 Premijer ligu u kojemu sudjeluju Umag, Karlovac, KTC i Metković-Mehanika.

Hrvatski rukometni savez otvorio je vrata Žatike svima koji žele vidjeti bilo koju od tih manifestacija.

Dobrodošli na Festival rukometa.

Facebook Komentari