Ekipa udruge Bit kids 101 u sastavu Luka Hudak, Sofia Salvadori, Frane Klarić Tomac, Andrea Dravec, Petar Radošević, Marko Tripković, Ugo Šuransudjelovala je na natjecanju u informatici i robotici FIRST® LEGO® League (FLL) u subotu 18.02.2023. godine u Zagrebu gdje su ostvarili do sada najbolji rezultat. Ove godine u svijetu na FLL natjecanju sudjeluje više od pola milijuna djece iz preko 100 država. Među njima i sedmero veličanstvenih iz Fažane
 
U robotskoj igri osvojili su drugo mjesto dok su u ukupnom poretku bili među prvih 6 ekipa od 28 koliko ih je nastupilo. Time su osigurali nastup u kvalifikacijama za svjetsko finale Adria regije koje će se održati 18.3.2023. u Ljubljani. Svjetsko finale će se ove godine održati u Maroku. Fažanska ekipa izborila se za odlične rezultate u sve četiri jednako bodovane kategorije – temeljne vrijednosti, projekt, tehnički intervju te u robotskoj igri.
 

Multidisciplinarni istraživački program traži nove znanstvenike

FIRST® LEGO® League (FLL) je međunarodni, multidisciplinarni istraživački program koji želi u djeci probuditi znanstvenika koji će promišljati o problemima oko sebe i tražiti način kako ih riješiti.
 
Promiče znatiželju, kreativnost, zajedničko učenje i timski rad. Osim toga, kroz igru djeca razvijaju i jačaju tehničku pismenost i logički način razmišljanja, moderne tehnologije koriste u humane svrhe, a kroz atraktivne robote koje moraju osmisliti na učinkovit i zabavan način uživaju u znanosti.
 
Program je namijenjen djeci starosti između 9 i 16 godina u timovima od 3 do 10 članova. Tema natjecanja ove godine je „SuperPowered“ kojom se potiče djecu da razmisle i istraže put kojim prolazi energija prije nego dođe do njih, od različitih izvora energije, skladištenja i prijenosa energije do potrošnje i upotrebe u svakodnevnom životu.
 
Facebook Komentari