Pozvao sam kolege na nove izbore za Gradsko vijeće Grada Pule a ako bude potrebno da idemo i na nove izbore za gradonačelnika i na to sam spreman. Sve će biti jasno već od iduće sjednice Gradskog vijeća, poručio je pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

SDP je iznenađen pozivom pulskog gradonačelnika da vijećnici Gradskog vijeća daju ostavke kako bi se održali novi izbori za pulsko Gradsko vijeće, poručio je Igor belas predsjednik pulskog SDP-a. On je mišljenja kako bi u tom slučaju i gradonačelnik trebao dati ostavku pa da se ponovno održe izbori za sve javne funkcije Grada Pule.

Osobno ne znaj jeli ta incijativa ponukana anketom naručenom iz Splita ali se mi izbora ne bojima, naši projekti su poznati i naš stav je jasan. Službeni stav ćemo iznijeti nakon predsjedništva pulske podružnice.

Vijećnik srpske nacionalne manjine Milan Raušula drži da su novi izbori izlaz iz situacije u kojoj je, kako je rekao, blokiran rad gradonačelnika i gradske uprave.

Moramo priznati da se radi o vrlo neobičnom načinu političke komunikacije. Gradonačelnikovo pozivanje, ukoliko je to istina, putem društvenih mreža na ostavku gradskih vijećnika neozbiljan je potez vrlo ozbiljnog poziva, poručila je Irena Hrstić predsjednica pulskog HDZ-a.

HDZ Pula se ne boji eventualnih novih izbora, spremni smo. Ali treba naglasiti činjenicu da nije krivnja političkoj nestabilnosti u Gradu Pula u radu gradskih vijećnika. Nečinjenje, odnosno izostanak proaktivnosti najviše je posljedica nesuglasja do nedavnih koalicijskih partnera, neodlučnost gradonačelnika Zoričića i ozbiljna opstrukcija u radu od strane platforme Možemo!.

No, ukoliko se poziva na ostavku gradske vijećnike onda smo mišljenja da odstupiti mora i sam gradonačelnik Zoričić.

 

 

Facebook Komentari