Reakcija Možemo! na poziv gradonačelnika Pule da predsjednica Gradskog vijeća i svi
vijećnici i vijećnice Gradskog vijeća daju ostavku

Interes Možemo! Pula je da se građanima osigura očitovanje o budućnosti Lungomarea, o čemu postoji razilaženje u stavovima među glavnim političkim opcijama u gradu. Kao predsjednica Gradskog vijeća želim omogućiti građanima izjašnjavanje na referendumu o tome, a s time je direktno povezano i do kada ću predsjedavati Vijećem. Za to se zalažem i to je, kako ja to vidim, i razlog pokretanja zahtjeva za mojom smjenom. Lungomare je trenutno ključna tema, odnosno hoće li se građani imati prilike izjasniti o njoj na referendumu, poručila je predsjednica gradskog vijeća Dušica Radojčić.

Nije u pitanju neupravljivost Gradom, za gradonačelnikove odluke digli smo ruke sva 162 puta naspram samo jednog puta kada nismo. U pitanju je, zapravo, borba za nekretninski biznis na Lungomareu. Prvo referendum, a onda tema izbora.

Gradonačelnik je jednostrano raskinuo koaliciju i preuzeo odgovornost za gubitak većine u Gradskom vijeću. Sada traži da predsjednica i svi vijećnici i vijećnice Gradskog vijeća daju ostavke. Drzak politički potez s obzirom da njegova lista u Gradskom vijeću ima samo 4 od 22 člana. Zašto bi mandat koji su nam građani povjerili vratili zato jer je on jednostrano raskinuo koaliciju?

Ne namjeravam blokirati rad Gradskog vijeća, pa ne vidim ni razloga za ostavku. No, nemam namjeru biti predsjednica Gradskog vijeća na silu. I za moju smjenu i za biranje novog predsjednika potreban je glas većine vijećnika i vijećnica, a to se ne može ostvariti bez dogovora ili s nama ili s IDS-om.

Za Možemo! Pula,
Dušica Radojčić

Facebook Komentari