Nećemo dopustiti klečavcima i vlasnici carstva antibaby pilula da unazade stečena ženska
prava poručili su danas u Puli Helga Možé predsjednica Kluba žena IDS-a te Dalibor Paus predsjednik stranke povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.

Ženska borba za ravnopravnost nije daleka stvar prošlosti, nego realnost sadašnjosti i budućnosti. Vidimo klečavce na trgu koji u ime vjere traže dokidanje ženskih prava i jednakopravnosti, a brojnim hrvatskim gradovima marširat će muškarci i žene koji traže ukidanje prava na pobačaj, predvođeni gospođom Markić koja ima uspješan biznis s antibaby pilulama. Liberali moraju biti branik demokracije i ne smijemo dopustiti konzervativnim struja da unazade položaj žena“, poručio je Paus.

Dodao je kako je sreća u nesreći ta da Pula i niti jedan drugi istarskih grad neće biti domaćini tim marševima.

– Žene također mole – ne samo danas već svaki dan – za razum. Molimo za svaku žrtvu rodnog nasilja, za svaku seksualno uznemiravanu ženu i za svaku ženu koja se suočava s presudama u privatnoj i javnoj sferi života. Njih je na tisuće. Kao Klub žena IDS-a zalažemo se ravnopravnost i punopravno sudjelovanje u kreiranju i provedbi javnih politika, dijalog i razmjenu mišljenja sa svim kolegama unutar naše stranke ali i sa drugim strankama, posebno lijevo liberalnih svjetonazora. Zajedno trebamo obraniti prava i
vrijednosti za koje smo se dugo borile“, zaključila je predsjednica Kluba žena IDS-a Možé te podsjetila kako i političke stranke i Sabor ne mare za činjenicu da već tri izborna ciklusa broj zastupnica nije dosegnuo potrebnu kvotu.

Facebook Komentari