Gradonačelnik Pule Filip Zoričić i zamjenici gradonačelnika Ivona Močenić i Bruno Cergnul u nedjelju, 5. rujna 2021. godine u jutarnjim satima dočekali su u Areni pulsku paraatletičarku, članicu Atletskog kluba Medulin Mikelu Ristoski i njezinog trenera Daniala Temima nakon povratka s Paraolimpijskih igara u Tokiju.

Doskočivši do sjajnog rezultata od 5.46 metara Mikela je 3. rujna na Paraolimpijskim igrama u Tokiju izborila brončanu medalju i to u disciplini skok u dalj. Time je Mikela postala prva hrvatska sportašica koja je osvojila medalje na trima Paraolimpijskim igrama u nizu.

„U ime Grada Pule i svoje osobno ime želim ti od srca čestitati na postignutoj brončanoj medalji na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Izniman je uspjeh biti prvom hrvatskom sportašicom koja je osvojila medalje na trima Paraolimpijskim igrama u nizu! Hvala ti što si doprinijela još jednom velikom postignuću hrvatskog sporta, atletike i discipline skok u dalj i time na najljepši način pronijela ime Pule, Istre i Hrvatske u svijetu. Najbolji je to primjer kako upornost, trud i odricanje donose rezultate. Sa sportašima poput tebe hrvatski sport ispisuje najljepše stranice svoje povijesti i u izazovnim vremenima u kojima živimo“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić na dočeku upriličenom u Areni.

Ristoski je sasvim sigurno jedna od najboljih paraatletičarki svijeta proteklih desetak godina. Jedna od rijetkih je koja se može pohvaliti naslovom paraolimpijske, svjetske i europske prvakinje.

Mikela je u proteklom desetljeću čak pet puta izabrana za sportašicu godine po izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

U ime Atletskog kluba Medulin dočeku su prisustvovali predsjednik Mate Mezulić i tajnik Elvis Peršić.

Izvor: pula.hr

Facebook Komentari