Uz odličnu posjećenost u prvom tjednu, „Advent u Puli – L’Avvento a Pola“ nastavlja s raznovrsnim programima za sve uzraste na mnogobrojnim interaktivnim lokacijama. Veseli vlakić, klizalište i Kaštel, izazvali su veliki interes, a najmlađi su za top gradsku destinaciju izabrali i Čarobni park u kojemu se svakodnevno zabavljaju.

Upravo će se za njih održati dinamičan kraj tjedna: u četvrtak u 17 sati Martiniuss cirkus: Veletica i patuljak, predstava sa divovskom pticom koju jaše veseli patuljak i u 18:30  Marekove cirkusarije, mali cirkuski show sa žonglerskim rekvizitima. Na Portarati će u 17.30 Sense & Dance otplesati Alisa i čudesa i plesa, a u 19 sati s plesom nastavlja AB Original.  Plesat će se i na Forumu  gdje sve spretne klizače očekuje  program Ice Skatin’ Disco with Groovoteka.

U petak će se u 18 sati održati premijera predstave Ružno pače u INK, koja će se reprizirati sljedećeg dana u 11 sati. U Kinu Valli će se u 19 sati obilježiti Europska noć kinematografije s besplatnom projekcijom filma Janje, a istovremeno će se održati na Danteovom trgu nastup DJ Trapny (Zepo, Pvris, Rike), u Čarobnom parku predstava Princeza žabarica, udruge Birikina,  a otvorit će se i izložba Pregažena akademske kiparice Georgette Yvette Pontè u galeriji Hermana. Na Portarati će se u 19:30 održati promenadni koncert Irena
& Mauro Giorgi Acoustic, a tradicionalni Advent u Katedrali započet će u 20 sati na kojemu će nastupati poznati pulski kantautor Bruno Krajcar uz goste Marka Kutlića i Nele.

Subota započinje glazbom na Portarati sa mješovitom vokalnom skupinom Nešpula u 10 i zborom Cantus PoPuli u 11:30, odnosno na Tržnici sa grupom Side Effects u 10 sati. Božićno potapanje bora i doček ronilačkog Djeda Mraza iz mora na Valkanama započet će s programom u 11 sati, tradicionalnim okupljanjem ronioca na T-molu uz zabavni program za djecu i roditelje. U Čarobnom parku najmlađima je zabava zajamčena u 11 sati s božićnom predstavom Janko uz vatru luta, LOOP Cirkusa, a predstava Božićna priča, Teatra naranča, izvest će se u Dječjem kreativnom centru u 18 sati. Na Portarati posjetitelje u 19:30 očekuje zanimljiv glazbeni projekt koji uključuje andaluzijsku, marokansku, istarsku tradicionalnu glazbu i elektroniku, a pod nazivom AndaluzIstria nastupaju glazbenici Goran Tomić na gitari i pjevač Mor Roll.

 U nedjelju već u 10 sati kreće Velovrška balinjerada. U Kinu Valli će se u 17 sati prikazat snimka popularnog baleta Orašar iz Boljšoj teatara a istovremeno u Ciscuttijevoj održat će se Glazbeni adventski vijenac, kada će se upaliti treća adventska svijeća uz nastup pijanistice Laure Marin.

Odred izviđača Istra, donijet će Betlehemsko svijetlo na Forumu u ponedjeljak u 14 sati. Uvečer istog dana u 18, u Gradskoj knjižnici, održat će se Koncert studenata Muzičke akademije na Sv. Luciju a u 20 predstava Bog masakra u Istarskom narodnom kazalištu. 15. prosinca učenici Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov izvest će u 16:30 atraktivan klasično zabavni glazbeni program u dvorani škole koji će se  izravno prenositi na velikom platnu na igralištu ‘Žute škole’. U 20 sati u INK održat će se program Rock’n’Pula predstavlja: od nastupa grupe Romby 15.12. 1961. u INK do kraja desetljeća pulske rock romantike kojim će se proslaviti 60. obljetnica od prvog službenog nastupa nekog pulskog Rock’n’Roll izvođača, s dinamičnom izmjenom razgovora s članovima grupe Romby i članovima bendova koji su svirali nakon njih ’60. godina, uz svirku uživo pod vodstvom Branka Sterpina, popraćenu video zapisima i arhivskim fotografijama.

Tijekom čitavog tjedna nastavit će se i višednevni programi u Gradskoj knjižnici i čitaonici koji će ljubiteljima pisane riječi, radionica i izložbenih programa i dalje nuditi brojne sadržaje koje posjetiteljima obogaćuju posljednji mjesec u godini, a edukativne radionice održavat će se i u Dječjoj knjižnici u Smareglinoj ulici.

Facebook Komentari