Nakon što je i rovinjska glavna ulica zasvijetlila u božićnim lampicama, od slijedećeg tjedna u grad stiže i veseo blagdanski ugođaj.

Riva i trg će zasvirati prigodnom glazbom, a svaku će večer od 15. prosinca do 9. siječnja prolaznici moći uživati u glazbi uživo. U bogatom programu nastupati će rovinjski izvođači pa će se tako na pozornici naći Duo Evolution, 2 Sweet to Chic, On Line duo, DJ Roza + TheLink20, MusicLab + DjFusion, Klapa Valdibora, Smooth Jazz Quartet, Sweet&Chich, Il ”Gato” e levolpi, DJ SoChic + Davor Terzić Trio, DJ Nino Katina + Kapitališti, Limena Glazba i Mažoretkinje, Music knights trio, Banda Latina, Radna akcija, Master band, Jet Moon, DJ Fusion + Party band, LeMonde, DJ Nino Katina + Gigsavers, Music Knights, Syncopaths Jazz quartet, Jet Moon, DosCaramai i Black Jack, VieciaRouigno, DJ Ello + LeMonde, DJ Roza + Party band i Kalimero.

Uz bogat program filmova, projekcija opere i baleta, Pučko otvoreno učilište priprema i blagdansko izdanje radionice priprave prirodne kozmetike na kojoj će polaznici naučiti izrađivati čarobna ulja za tijelo i lice, sjajila za usne, mirišljave gelove za tijelo i baršunaste maslace. Radionica se održava u subotu, 11. prosinca od 10 do 12.30 sati u Multimedijalnome centru.

Mali sajam starina organizirat će se pored kazališta „Gandusio“, na Trgu Valdibora četvrtkom i petkom prije Božića i Nove godine, odnosno 23. i 24. prosinca od 8 do 16 sati, te 30. i 31. prosinca od 8 do 16 sati

Sajam dobiva i programski dio koji se odnosi na prezentaciju nekih starih zanata, a ovom će prigodom to biti izrada fresaka. Hari Vidović (prof. likovne kulture) voditi će besplatnu radionicu namijenjenu svim uzrastima u terminima četvrtak, 23. prosinca od 10 sati te četvrtak, 30. prosinca od 10 sati.

Na gradskoj će se rivi od 16. do 19. prosinca smjestiti Sajam rukotvorina, a ponudu će kao i svake godine obogatiti dobrotvorni Mercatino di Natale, tradicionalni sajam lokalne Zajednice Talijana koji svojom raznolikom i originalnom ponudom svake godine privlači sve veći broj posjetitelja.

U nedjelju , 19. prosinca, u 11 sati Sportska zajednica Grada Rovinja-Rovigno i Udruga Martišnjak z muštaci organiziraju humanitarni Božićni rovinjski đir „Štrika Ferata“ u trčanju, hodanju i bicikliranju. Start i cilj je na Glavnom gradskom trgu.

Sav prihod ide u humanitarne svrhe za pomoć  liječenja odnosno rehabilitaciju  Stjepana Budimira, našeg četverogodišnjeg sugrađana koji se od rođenja bori s teškim dijagnozama.

Za najmlađe će također biti organizirana pregršt sadržaja, a 18. i 19. prosinca će sve mališane posjetiti Djed i Baka Mraz.  U subotu, 18. prosinca te u petak, 31. prosinca, na trgu će se održati i animacijski program za djecu od 11 do 13 sati uz voditelje voditelji Kristijana Ugrinu i Nives Giuricin.

U kazalištu «Antonio Gandusio» 13. i 14. prosinca gostovati će Lutkarsko kazalište iz Rijeke, dok je 15. prosinca u 18 predviđen božićni koncert Glazbene škole. U nedjelju, 19. prosinca biti će prikazan balet „Orašar“, dok u utorak, 21. prosinca, kazališni program predviđa predstavu STEM čarobnjaka. U četvrtak, 23. prosinca, u 20 sati, na pozornici kazališta nastupiti će Simon Marlow s programom posvećenim Franku Sinatri koji će se moći pogledati također i 30. prosinca.

Kao i prethodnih godina Grad Rovinj-Rovigno je osigurao prigodne poklon-paketiće za djecu predškolskog i školskog uzrasta za koje je izdvojeno 220.000 kuna iz gradskog Proračuna.

S iznosom od 77.000 kuna financirati će se paketi hrane i higijene za korisnike socijalne pomoći prema popisu Centra za socijalnu skrb i Crvenog križa, dok će umirovljenicima koji ostvaruju mirovinu u ukupnom iznosu do 2.200  kuna biti isplaćene božićnice za koje je iz Proračuna osigurano oko 230.000 kuna.

Facebook Komentari