Policijska uprava istarska i Grad Pula će nakon dvogodišnje pauze uzrokovanje pandemijom i ove godine na prigodan način revijalnom utrkom pod nazivom ”Trkom protiv nasilja” obilježiti Dan ružičastih majica.

U svijetu se već tradicionalno posljednje srijede u veljači, u cilju povećanja svijesti građana o problemu vršnjačkog nasilja, obilježava Dan ružičastih majica, koji se od 2017. godine u Hrvatskoj obilježava i kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Ove godine, s obzirom na predstojeće školske praznike, utrka će se održati 16. veljače s početkom u 12 sati, na području centra Pule, a u njoj će sudjelovati policijski službenici i učenici petih razreda pulskih osnovnih škola. Sudionici utrke nosit će ružičaste majice u znak podrške borbi protiv vršnjačkog nasilja, a umjesto startnih brojeva, na majicama će imati poruke protiv nasilja.

Program počinje u 11.45 sati na Trgu Portarata, a utrka se održava na slijedećoj trasi: Trg Portarata – Giardini – Istarska ulica – Amfiteatarska ulica – Carrarina ulica – Giardini – Trg Portarata. Budući da će za vrijeme održavanja utrke te neposredno prije i nakon nje, odnosno najduže u vremenu od 11.30 do 12.30 sati, u navedenim ulicama biti zatvoren promet, pozivamo građane na razumijevanje te da koriste alternativne prometne pravce.

foto: istarska-policija.gov.hr

Facebook Komentari