Grad Pula potpisao je ugovore s Ministarstvom znanosti i obrazovanja za dogradnju Dječjeg vrtića Centar i izgradnju vrtića na Valmadama za što je odobreno 2.236.113,88 eura bespovratnih sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Predviđeno je da će se s radovima na dogradnji DV Centar započeti sredinom godine čime će DV Pula dobiti dvije nove jasličke skupine i kuhinju, za što su dobivena bespovratna sredstva u visini 324.905,43 eura.

„Imamo građevinsku dozvolu, slijedi nam natječaj za izvođača te, kako smo i najavili, sredinom godine krećemo s izvođenjem radova na dogradnji Dječjeg vrtića Centar“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Investicije vrijedne šest i pol milijuna eura

U tijeku su i pripreme za provedbu arhitektonskog natječaja za izgradnju novog dječjeg vrtića na Valmadama, čija se objava očekuje koncem ožujka, a dovršetak do kraja kolovoza. Potom će se krenuti u izradu glavnog projekta. Iako sam postupak arhitektonskog natječaja traje određeno vrijeme, njegova je prednost što se glavni projekt ugovara s autorom prvonagrađenog rada.

Novi matični vrtić Valmade dobit će potrebnih 10 skupina (5 vrtićkih i 5 jasličkih) za koji su dobivena bespovratna sredstva u visini 1.911.208,44 eura. Vrtić će moći primiti 60 djece jasličke i 110 vrtićke dobi.

Gradu Puli dodijeljen je maksimalan iznos bespovratnih sredstava koji je ujedno mogao biti ostvaren sukladno pravilima navedenog poziva. Obje kapitalne investicije vrijedne su preko 6,5 milijuna eura.

Facebook Komentari