Gradu Puli odobreno maksimalnih 16.848.000,00 kn bespovratnih sredstava za radove na dva vrtića i 194 novih mjesta. Nakon deset godina novi vrtić, ovo su najbolje vijesti za svakog Puležana poručio pulski gradonačelnik Zoričić.  Sredstva su namijenjena za gradnju novog vrtića na Valmadama i dogradnju Dječjeg vrtića Centar.

Prvi projektni prijedlog bio je izgradnja i opremanje novog matičnog vrtića Valmade s 10 skupina (5 vrtićkih i 5 jasličkih) za koji su zatražena bespovratna sredstva u visini 14.400.000,00 kuna. Broj novih mjesta za upis biti će za 60 jasličke i 110 vrtićke djece.

Drugi projektni prijedlog je dogradnja područnog vrtića Centar s 2 nove jasličke skupine, kao i dogradnja kuhinje, za što su zatražena bespovratna sredstva u visini 2.448.000,00 kuna.

„Za ove radove praktički je sve spremno. Imamo građevinsku dozvolu, slijedi nam natječaj za izvođača te, kako smo i najavili, krećemo s izvođenjem radova u 2023. Za ove investicije predvidjeli smo i značajna sredstva u prijedlogu proračuna“, najavio je Zoričić.

„Zadnji vrtić je izgrađen prije deset godina, a potrebe su sve veće i zbog broja djece i zbog standarda koji želimo osigurati djeci u Puli. Zahvaljujući dobroj pripremi upravno Odjela za društvene djelatnosti i mlade, 170 djece dobit će suvremeni i, nadam se, lijep objekt. Pripremamo se za pokretanje arhitektonskog natječaja odmah početkom 2023. godine“, istaknuo je Zoričić.

U sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih provedbi projekata, koje se financiraju iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., Grad Pula predao je dva projektna prijedloga izgradnje i dogradnje dječjih vrtića čiji je osnivač.

Gradu Puli dodijeljen je maksimalan iznos bespovratnih sredstava koji je ujedno mogao biti ostvaren sukladno pravilima navedenog poziva. Realizacijom ovih projekata omogućit će se dodatna 194 mjesta za upis djece u vrtić.

Obje kapitalne investicije vrijedne su ukupno gotovo 49 milijuna kuna.

Facebook Komentari