Pred više od 80 studenata okupljenim na kolegiju Poduzetništvo i inovacije koji vodi Izv. prof. dr. sc. Elena Rudan na Fakultetu za menadžment u turizmu ugostiteljstvu u Opatiji održano je predstavljanje projekta Pulski fortifikacijski sustav kao novi kulturno turistički proizvod.

Ovaj opsežan projekt predstavljen je kroz fotografiju i video zapise koji su dokumentirali stvaranje i promjene nastale od samog početka projekta do konačnih rezultata. Jedan od rezultata bilo je otvaranje dizala koji povezuje Zero strasse i Kaštel.

Tijekom radova za dizalo, dobar dio utvrde i tunelskih prostor kvalitetno su sanirani i zaštićeni. Povezivanjem Kaštela i Zero strasse dizalom stvoren je prostor jedinstvene kulturne destinacije. Kaštel je definitivno pokazao veliki potencijal u privlačenju posjetitelja.

Uz otvorenu izložbu o pulskim fortifikacijama u produkciji Muzeja, Kaštel je postao destinacija koja privlači sve više domaćih i stranih posjetitelja.

“Kroz ovaj projekt spojena je povijesna baština i moderna tehnologija te se omogućilo
posjetiteljima da na taj način upoznaju kulturnu baštinu što je i svjetski trend. Primarni
je cilj povećati posjećenost Kaštela koji je do sada zbog svoje slabije pristupačnosti
zaostajao u broju posjeta za ostalim pulskim atrakcijama, a već ovog ljeta vidjeli smo
značajne poraste u brojkama posjetitelja,” istaknula je Sanja Cinkopan Korotaj direktorica
Turističke zajednice grada Pula. Uz predstavnicu TZ Pula šrojekt je predstvila i Katarina Pocedić, prof., više kustosice u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre – Museo storico e navale dell´Istria.

Svi podaci o projektu Pula Fort Center – Pulski fortifikacijski sustav kao novi kulturno turistički proizvod dostupni su na stranicama pulskog TZ

Facebook Komentari