Vespa klub Hrvatska i Vespa klub Rovinj – Rovigno uz podršku Vespa club Europa, uz sponzorstvo Turističke zajednice Istarske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture organiziraju „European Vespa Regularity Championship 2023.“ – „Europsko Vespa prvenstvo u preciznoj vožnji 2023.“ – koje će se održati u
 Rovinju i Istarskoj županiji 7. i 8. listopada 2023. godine.

Ovo „Europsko prvenstvo“ prvo je koje se održava izvan Italije od 1954. godine, a na kojemu će nastupiti do 150 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, Belgije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Bugarske…

Vespa rally

Natjecatelji će vozit dvije dionice u ukupnoj dužini od 230 kilometara. Prvi vremenski ispit starta u Rovinju subotu 7. listopada od 9 sati. Natjecateljska dionica duga 170 kilometara
vodi od Rovinja, preko Poreča, Višnjana, Sv. Petra u Šumi, Svetvinčenta, Pule i Fažane pa sve do Rovinja i dolaska na startno/ciljnu poziciju (ulica Braće Brajković 1) nadomak središta grada s prekrasnim pogledom na starogradsku jezgru.

Nakon odvožene dionice natjecatelji će, u samom Rovinju, na središnjem mjestu održavanja Europskog prvenstva u Vespa rally-u, svoje umijeće vožnje i upravljanija Vespama pokazati i na dvjema vremenskim mjernim stazama, što je iznimno atraktivno ne samo za same natjecatelje nego i za sve posjetitelje i gledatelje.

U nedjelju 8. listopada pred natjecateljima je druga, završna dionica i to u dužini od 60 kilometara od Rovinja preko Bala i Svetvinčenta, do Žminja uz povratak u Rovinj preko Kanfanara i Rovinjskog Sela. Natjecatelji će i u nedjelju u samoj završnici „Europskog prvenstva u Vespa rally-u“ znanje i umijeće pokazati na završnoj natjecanju u vožnji vremenske mjerne staze.

Osim za natjecatelje ovo Europsko prvenstvo odlična je prigoda za sve posjetitelje i gledatelje da uživo podrobnije vide i upoznaju se s kultnom Vespom, a na samom natjecanju sudjelovat će brojni rijetki modeli, uvijek mlade i neodoljivo zavodljive Vespe.

Organizacija i domaćinstvo velikih natjecanja poput „Europskog prvenstva u Vespa rally-u“ veliko je priznaje za Vespa klub Hrvatska i njenih svih 13 lokalnih klubova za sav dosadašnji rad i trud na brojnim susretima i natjecanjima koja su uvijek ocjenjena najvišim ocjenama, poput Svjetskog Vespa susreta „Vespa World Days 2015.“ organiziranom u Biogradu i Zadru.

Osim promocije Vespe kao kultnog motocikla uz afirmaciju sigurnosti cestovnog prometa i odgovornog sudjelovanja u prometu, uz širenje tehničke kulture, ovakvi veliki susreti pokazali su se i kao odlična promocija Hrvatske kao turističke destinacije u koju ljubitelji Vespi, sudionici naših događanja, s obiteljima rado dolaze na godišnje odmore.

Facebook Komentari